Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Branitelji tradicionalnim spustom prema Vukovaru odaju počast poginulim suborcima

Treći je dan otkako su Varaždinski branitelji iz Donje Dubrave započeli 18. spust Dravom prema Vukovaru. Spust od oko 300 kilometara trajat će sedam dana, a putem će branitelji kampirati u Križnici, Sopju, Nardu i Aljmašu, pojasnio je predsjednik društva Damir Makovec.

Tradicionalni spust organizira Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora – Podružnica Varaždinske županije, a njime odaju počast suborcima koji su svoje živote položili na Oltar domovine.

Ovim spustom odajemo počast svim pripadnicima posebne jedinice PU varaždinske koji su 11. rujna 1991. godine upućeni na izvršenje zadatka obrane grada Vukovara i gdje smo doživjeli velike gubitke. Poginuo je 21 pripadnik naše postrojbe, njih petorica se još uvijek vode kao nestali, 66 ih je bilo ranjenih i 119 nas je završilo u srpskim logorima.” – predsjednik društva Damir Makovec.

Dodao je da su na spustu do Vukovara odlično prihvaćeni od žitelja mjesta uz rijeku Dravu, posebice od braniteljske populacije. “Međusobno se poštujemo i cijenimo i upravo taj osjećaj zajedništva nas održava, a sam završni susret s kolegama iz Vukovara je uvijek poseban. Emocije su uvijek podijeljene, s jedne strane obuzme nas tuga, a s druge sreća.“, dodao je.

Podršku je braniteljima dala zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

Foto: Varaždinska županija

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.