STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Borba protiv ilegalne gradnje: Građevinskoj inspekciji bit će predan popis bespravnih objekata

Državni inspektorat uključio se u rješavanje problema ilegalne gradnje u Međimurju koja je detektirana kao jedan od gorućih problema u jedinicama lokalne samouprave koje u svom sastavu imaju romska naselja. Potvrdio je to na radnom sastanku glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Nazočili su nazočili župan Matija Posavec, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, gradonačelnici i načelnici koji su iznijeli konkretne probleme s kojima se suočavaju te predstavnici građanske inicijative Želimo normalan život.

Zaključeno je da će gradovi i općine sastaviti popis svih ilegalnih objekata. Dokumentaciju će predati Državnom inspektoratu koji će dalje postupati sukladno svojoj nadležnost. Naglašena je i važnost podrške cijelog sustava jer objekti se grade i na zemljištu koje je u vlasništvu države, ali i na privatnim zemljištima.

Ilegalna gradnja dodatno opterećuje lokalne proračune se i nekoliko puta godišnje moraju mijenjati prostorni planovi. Gradi se i u gospodarskim zonama zbog čega je njihovo širenje otežano ili u potpunosti onemogućeno.

Državni inspektorat jedna je od prvih državnih institucija koja je posljednjih tjedana konkretnim potezima pokazala volju za rješavanjem problema, rekao je međimurski župan. Mikulić je poručio da će se građevinska inspekcija maksimalno angažirati i osigurati dovoljan broj inspektora kako bi se došlo do pozitivnih pomaka.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More