Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Bista Nikole Zrinskog postavljena u knjižnici koja nosi njegovo ime

Bista Nikole Zrinskog u Knjižnici i čitaonici Nikola Zrinski Čakovec / Foto: Grad Čakovec

Čakovečka knjižnica Nikola Zrinski dobila je bistu hrvatskog bana, vojskovođe i pjesnika čije ime najveća i najstarija knjižnica u Međimurju s ponosom nosi.

Bistu je izradio kipar Boris Leiner, a projekt su financirali Grad Čakovec i Zrinska garda.

Otkrivanje biste u izložbenom prostoru općeg dijela knjižnice simboličan je početak priprema za niz svečanosti kojima će 2024. godine biti obilježena 360. obljetnica smrti Nikole VII Zrinskog Čakovečkog, najavio je tom prilikom župan Matija Posavec.

Uz otkrivanje biste, održana je promocija prva dva broja časopisa Riječ više! te 55. broja časopisa Hrvatski sjever. Riječ je o izdanjima Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.