Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Biciklisti pješački prijelaz mogu prelaziti u vožnji samo u jednom slučaju

pješačko-biciklistička staza / Foto: Ilustracija Željka Švenda

Foto: Ilustracija Studio M Arhiva

Međimurska policija nakon čevida objavila je detalje prometne nesreće koja se jučer oko 7:30 dogodila u Vukovarskoj ulici u Čakovcu u kojoj je ozlijeđena 37-godišnja biciklistica.

Vozačica bicikla (37) kretala se pješačkom stazom te dolaskom obilježenog pješačkog prijelaza nije propustila sva vozila pa na nju automobilom naletjela 38-godišnja vozačica. Uslijed udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada biciklistice uz rub kolnika. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje je joj je pružena medicinska pomoć, dok će se težina ozljeda nije poznata.

“Ova prometna nesreća svako je dobar povod da upozorimo sve bicikliste kako obilježeni pješački prijelaz moraju prelaziti, isključivo kao pješaci te pritom gurati bicikl. Biciklisti kolnik mogu prijeći na biciklu jedino na obilježenom biciklističkom prijelazu (označava se na kolniku s dva reda usporednih kvadrata bijele boje), uz uvjet da se prethodno uvjere je li to sigurno. Ujedno, upozoravamo kako biciklistima nije dozvoljeno kretati se nogostupom jer je to površina namijenjena isključivo za kretanje pješaka, osim ako prometnim znakom nije drugačije određeno.”, navode iz PUM.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su 65-godišnjakinja s područja grada Čakovca i 25-godišnjak s područja općine Nedelišće, počinili kazneno djelo teške krađe.

Osumnjičeni su sredinom kolovoza ove godine u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, provalili u vikendicu 48-godišnjaka, ukrali agregat za struju, plinsku bocu s pripadajućim plamenikom te razni alat i drugo.. Pričinili su materijalnu štetu od oko 500 eura.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.