Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Beskućnici sada imaju priliku za bolji život: Centar kao pomoć za povratak u samostalan život

Centar Prinos Čakovec, 15.2.2022.

Završena je izgradnja Centra PrInOS-pružanje inkluzivnih oblika skrbi. U njemu će privremeni smještaj pronaći građani koji su iz nekog razloga ostali bez krova nad glavom, a žele se vratiti na tržište rada kako bi život na ulici ostavili iza sebe.

Dograđeno je i rekonstruirano nekadašnje skladište Međimurskih voda u Mihovljanskoj ulici u Čakovcu, a čije je zemljište ustupio Grad Čakovec. Centar neće biti prenoćište, već će u pet stambenih jedinica privremen organizirano boraviti 20 beskućnika koji tako dobivaju šansu da se kroz nekoliko mjeseci lakše osamostale i vrate u povoljniji životni status. Kroz uslugu poludnevnog boravka bit će im je osigurana stručna podrška.

Centar je izgrađen u sklopu projekta vrijednog 14 milijuna kuna, u potpunosti financiranog bespovratnim europskim sredstvima. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri Grad Čakovec, Centar za socijalnu skrb Čakovec te Centar za pomoć u kući Međimurske županije.

Objekt je prošao tehnički pregled i spreman spreman je za prihvat prvih stanara. Obišli su ga gradonačelnica Ljerka Cividini, ravnatelj GDCK-a Kristijan Valkaj, voditeljica projekta Vlatka Vinetić i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Alenka Bilić.

Upravo će u novom Centru biti organizirano iduće dobrovoljno darivanje krvi, ovog petka od 12 do 17 sati.

Ovih će dana Grad Čakovec i jedinice lokalne potpisati Sporazum o financiranju.

Pogledajte kako izgleda novi centar:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.