Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Barokna glazba na dlanu, vikend uz Dane smijeha i Dane izraelskog filma

Vikend je pred vratima pa uz Kulturni mozaik četvrtkom krećemo u kvalitetno planiranje vremena uz koncertno-kazališno-filmski program.

Program u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga

Dom kulture Grada Preloga u petak nastavlja svoj bogati glazbeni jesenski program. U Prelog stiže ansambl Musica Viva s programom Barokna glazba na dlanu. Izvest će djela Antonia Vivaldija, Jana Dismasa Zelenke, Gabriela Uspera, Carla Philippa Emanuela Bacha i Johanna Joachima Quantza.

Eminentni zagrebački umjetnici, članovi Zagrebačke filharmonije, solisti i profesori Muzičke akademije u Zagrebu još su 1998. godine udružili su svoje umijeće i ljubav prema glazbi. U ansambl trenutno čine vrsni hrvatski glazbenici, Renata Penezić, flauta, Branko Mihanović, oboa, Jasen Chelfi, violončelo i Franjo Bilić, čembalo.

Koncert će biti održan u petak, 20. listopada u 19 sati u Muzeju Croata insulanus, a ulaz je slobodan jer je program financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija.

Dok ste u preloškom muzeju, iskoristite priliku i razgledajte izložbu Lucije Marin Unutarnji pejzaži.

U recentnom ciklusu „Unutarnji pejzaži“ 28-godišnja magistra kiparstva odmiče se od svog primarnog medija te oblikuje seriju slika nastalih tijekom 2023. godine pod utjecajem, kako sama kaže, apstraktnog ekspresionističkog stila prvenstveno vođena stvaralačkim postulatom fluxusa koji govori o međuovisnosti umjetnosti i života, autora i djela.

Razgledati se može do 6. studenog.

Program u Domu kulture Grada Preloga

U Domu kulture Grada Preloga od petka do nedjelje bit će održani sedmi Dani smijeha Kerekesh Teatra u suradnji s Gradom Prelogom.

U petak, 20. listopada na rasporedu je predstava Puni pansion autora Igora Weidlicha, a u režiji Tihane Strmečki. Igra Katarina Baban.

“Predstava je nastala na motivima velikog broadwayskog hita ‘Fully Committed’, a vrckava, energična i urnebesna Katarina Baban uskače u više od 20 uloga u ovoj životnoj komediji o vatrenoj sezonki. Otkrijte na što su spremni ‘mali’ ljudi koji na današnjem nemilosrdnom tržištu rada svim snagama nastoje očuvati svoje dostojanstvo i snove. Kakve veze imaju recepcija, vibratori, karmine i začepljen WC …”

Subota, 21. listopada donosi predstavu U zdrav mozak po tekstu i režiji Ljubomira Kerekeša. Igraju: Mirna Medaković Stepinac, Goran Koši, Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Draško Zidar

“Dobro došli na neuropsihijatrijski odjel. Draga rodbino i prijatelji, naši korisnici koji su skrenuli s puta odlučili su vas iznenaditi jednim igrokazom i pokazati vam koliko su napredovali kroz terapije i kako kreativno provode vrijeme. Neobična komunikacija kao i tematska nepovezanost u brojnim trenucima dovode do eskalacije odnosa među pacijentima, ali u takvim trenucima bolestan razum smiruje tenzije. Mislimo jedno, govorimo drugo, a radimo treće …”

U nedjelju je na rasporedu predstava Gola istina po tekstu i režiji Aleksandra Lazića koji je i glavni glumac iz Natašu Popović. Predstava prati bračni par Alexa i Baru. Bara je surova stvarnost svakog mužjaka koji pred dućanom pije pive, hvali se da je gazda, a kod kuće drži sve kuteve …

Cijena ulaznice: 8 eura za svaku od predstava, a mogu se kupiti u pretprodaji na blagajni Doma kulture od ponedjeljka do petka od 8 do 11 sati. Vikendom od 16 do 20 sati.

Druga po redu manifestacija FČofci pre kovačnici bit će održana u subotu, 21. listopada u Čehovcu.

Radi se o tradicijsko-glazbenoj manifestaciji koja nastoji očuvati vrijednosti zanatstva, tradicijskog načina života njegovanje marljivosti, druženja, podupiranja vlastite zajednice kroz obdržavanje zajedništva. Čehovec je maleno selo s velikom tradicijom. Samo je Kovačnica f Čofci na istome mjestu preko 150 godina.

Drugo izdanje festivala željeza, kovača i ognja, počet će u 14 sati povorkom kroz mjesto Čehovec, nastaviti tradicijskim potkivanjem konja, igrama za najmlađe. U večernjim satima kao koncert Žige i Ognja kroz mjuzikl “Žiga kuri Ognja”.

Ovom manifestacijom obilježit će se i Dan mjesta Čehovec koji se obilježava 26. listopada.

Program u Centru za kulturu Čakovec

Za novo izdanje Tribine Čakovec četvrtkom večeras vam ne treba ulaznica jer program stiže u sklopu Dana izraelskog filma u Čakovcu. S početkom u 20 sati na velikom platnu bit će prikazana komedija Tjedan i jedan dan (Izrael, 2016.), redatelj i scenarist Asaph Polonsky.

Sutra u 20 sati bit će prikazana drama-komedija Naknadna misao (Izrael, 2015.), redatelj i scenarist Elad Keidan, a u ponedjeljak je na programu dokumentarni film Savršen (Izrael, 2020.), redatelj Yaniv Sehalovich.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.