Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

AUDIO | Srebrne plakete za tamburaški orkestar KUU Zvon i tamburaški sastav KUU Zasadbreg

Tamburaški orkestar KUU Zvon i Tamburaški sastav KUU Zasadbreg osvojili su srebrne plakete na 29. Susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava održanom protekle subote i nedjelju u Dugom Selu u organizaciji hrvatskog sabora kulture.

Susret je okupio 19 sastava i orkestara s više od 400 tamburaša, a koji su prethodno izabrani na županijskim smotrama ili pojedinačnim odabirom od strane selektora.

Rezultate naših predstavnika komentirao je Valentino Škvorc, predsjednik Odbora za tamburaške sastave i orkestre Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije i dirigent tamburaškog orkestra KUU Zvon.

Zvonovi tamburaši izveli su skladbe Fantazija na motive iz Podravine Jurice Hrenića i Dohvati crvenu trešnju Bože Potočnika.

Bila je ovo prva smotra koja je uživo okupila tamburaše nakon pandemije, no ista nije utjecala na kvalitetu, ističe Škvorc:

Nakon što je obogatio riznicu nagrada TO KUU Zvon okreće se novim izazovima i već s pogledom u iduću godinu, a dok u međuvremenu polako stasa i nova generacija mladih tamburaša.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.