STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

AUDIO | Srebrne plakete za tamburaški orkestar KUU Zvon i tamburaški sastav KUU Zasadbreg

Tamburaški orkestar KUU Zvon i Tamburaški sastav KUU Zasadbreg osvojili su srebrne plakete na 29. Susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava održanom protekle subote i nedjelju u Dugom Selu u organizaciji hrvatskog sabora kulture.

Susret je okupio 19 sastava i orkestara s više od 400 tamburaša, a koji su prethodno izabrani na županijskim smotrama ili pojedinačnim odabirom od strane selektora.

Rezultate naših predstavnika komentirao je Valentino Škvorc, predsjednik Odbora za tamburaške sastave i orkestre Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije i dirigent tamburaškog orkestra KUU Zvon.

Zvonovi tamburaši izveli su skladbe Fantazija na motive iz Podravine Jurice Hrenića i Dohvati crvenu trešnju Bože Potočnika.

Bila je ovo prva smotra koja je uživo okupila tamburaše nakon pandemije, no ista nije utjecala na kvalitetu, ističe Škvorc:

Nakon što je obogatio riznicu nagrada TO KUU Zvon okreće se novim izazovima i već s pogledom u iduću godinu, a dok u međuvremenu polako stasa i nova generacija mladih tamburaša.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.