Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

AUDIO | Počela je u Dubravčanu, a danas igra u najvišem nacionalnom rangu i u dresu Hrvatske

Nina Varga, najbolja nogometašica Međimurja, predsjednik MNS-a Kristijan Antolović i župan Matija Posavec | Foto: Studio M

Mlada hrvatska reprezentativka i igračica ŽNK Međimurje Nina Varga najbolja je nogometašica Međimurja u 2023. godini, a tu je titulu primila na svečanosti koju je Međimurski nogometni savez (MNS) održao u petak u Čakovcu.

>>> FOTOGALERIJA | Nina Varga i Luka Bobičanec najbolji međimurski nogometaši u 2023. godini

Osamnaestogodišnjakinja iz Donje Dubrave ovo je prva velika titula u njezinoj već jedanaestogodišnjoj karijeri. U nogometni svijet ušla je u NK Dubravčan, a nastavila u ŽNK Međimurju u kojem je već pet sezona, a potekle sezone naše su nogometašice u Međimurje vratile najviši rang kada su izborile nastup u 1. HNLŽ. Nina se svojom igrom u toj sezoni posebno istaknula na putu do bodova.

U dresu Hrvatske do sad je odigrala 11 utakmica u reprezentacijama U-17 i U-19. Posljednji nastup s mladom vrstom upisala je krajem listopada u kvalifikacijskoj utakmici za EP protiv Gruzije u kojoj je Hrvatska pobijedila 7:0, a Nina je odigrala 45 minuta.

Nagrada najbolje međimurske nogometašice bit će poticaj za proljeće koje će biti teško za nogometašice Međimurja jer čeka ih borba za ostanak u prvoligaškom društvu, a Nina je poručila kako vjeruje da će u tome i uspjeti.

Međimurke su s početkom priprema, podsjetimo, dobile i novog trenera Ivana Dizdara s kojim su se, kaže Nina, dobro se snašle.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.