Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

AUDIO “Nitko nije htio na gol pa sam ja stao”: Benjamin Kovačić, brončani iz Maroka, putuje na novo školsko svjetsko nogometno prvenstvo!

Mladi nogometni vratar Benjamin Kovačić iz Preloga s Drugom gimnazijom Varaždin lani je u Maroku osvojio brončanu medalju na školskom svjetskom prvenstvu u nogometu, a u ovog četvrtka s ekipom varaždinske škole ide na novo SP u Kinu i nadaju se novom uspjehu!

Sedamnaestogodišnjak iz Preloga jedini je od ‘lanjske’ generacije, koji je ponovno pozvan među 18 igrača. S nama je nedavno podijelio dojmove pred svoju sportsku avanturu:

Lanjskog se puta do povijesne bronce Benjamin još vrlo dobro sjeća:

Benjamin Kovacic Foto Silvija Tisaj Pigac
Foto: Silvija Tisaj Pigac / privatna arhiva

Drugoj gimnaziji Varaždin to je bilo već četvrto veliko školsko natjecanje. Osvojili su treće mjesto 2016. godine na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj i dva puta 11. mjesto na Svjetskim nogometnim prvenstvima u Češkoj 2017. i Srbiji 2019. godine, naveo je tada hns-cff.

Lani su Benjamin i ekipa broncom još jednom potvrdili da je Hrvatska prava nogometna sila i varaždinski sportski gimnazijalci s pravom se nadaju visokom plasmanu i novoj medalji, a hrvatski školski sport tako zasigurno očekuju divna sportska iskustva i postignuća.

Preložanin je nogometni put započeo u domaćoj Mladosti i to među vratnicama sasvim slučajno. S 13 godina prešao je u redove Varaždina na poziv trenera Srđana Bajusa, a mnogo je naučio od iskusnih trenera Nikole Šafarića, Damira Jagačića i Dine Kresingera i Darka Stamenkovića koji je imao utjecaj na golmansku karijeru, kao i sadašnji treneri Miljenko Mumlek, Igor Kranjec i Dominik Hukman. Nakon 4 godine slijedio je odlazak u redove slovenskog drugoligaša Nafte gdje je proveo šest mjeseci nakon čega vratio treninzima i NK Varaždinu.

No, trenutno je čuvar mreže prve momčadi Mladost Komet, trener Đuro Kolonić mladom je vrataru dao priliku za debi prije šest kola i do danas je obranama pridonio u borbi za ostanak u županijskom premijerligaškom društvu. Danas ističe iznimnu zahvalnost treneru Koloniću na prilici i cijeloj ekipi koja ga je dobro prihvatila. Posebne riječi zahvale ima i za prvog golmanskog trenera Velimira Kalšana koji mu je i danas velika podrška.

DSC 7316 Benjamin Kovacic www.studiom.hr 1

A tu su i juniori Mladosti koji imaju dobru sezonu i nalaze se pri vrhu svoje lige.

O željama i planovima za bližu ‘nogometu’ budućnost:

Uzori su mu proslavljeni vratari Vatrenih, prvi čuvar mreže Dominik Livaković i bivši vratar Danijel Subašić, a Benjamin Kovačić jednog dana želja stati među vratnice nekog hrvatskog prvoligaša, korak dalje želja su i klubovi u ligama petice.

Perspektivni sportaši Grada Preloga za 2023. godinu | Foto: Željka Švenda / Studio M

Dodajmo tome i da je njegov talent nagradila Zajednica sportskih udruga grada Preloga dodijelivši mu, u veljači na svečanosti proglašenja najsportaša, priznanje za perspektivnog sportaša.

Puno uspjeha želimo Benjaminu i ekipi II. gimnazije Varaždin u Kini na svjetskom školskom prvenstvu u nogometu!

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.