Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

AUDIO | Nenadu Hraniloviću jednoglasno treći mandat na čelu Međimurje-plina

Međimuje plin izborna skupština, Čakovec 17.11.2021.

Nenad Hranilović i sljedećih pet godina obnašat će funkciju direktora Međimurje plina.

Na izbornoj sjednici održanoj u Čakovcu dosadašni direktor Međimurje-plina bio je i jedini kandidat, a jednoglasno su mu treći mandat povjerili članovi Skupštine, predstavnici gradova i općina u čijem je tvrtka vlasništvu.

U proteklom desetljeću glavni međimurski distributer i opskrbljivač prirodnog plina potvrdio je svoju poziciju i na nacionalnoj razini, istaknuo je nakon Hranilović nakon skupštine.

Novi ciklus pratit će izazovno razdoblje što su pokazuju i turbulencije proteklih mjeseci u plinskom biznisu. U tim izazovima, kaže Hranilović, namjeravaju nastaviti istim tempom, uz jači nastup na tržištu kućanstva te okretanje obnovljivim izvorima.

A na domaćem tržištu očekuju zaoštravanje konkurencije:

Što se tiče distribucije, naglasak je na sigurnosti.

U novom investicijskom ciklusu Međimurje-plin se okreće prema obnovljivim izvorima energije.

Međimurje plin kao obaveznik ostvarivanja energetskih ušteda do 2030. godine, iste mora ispoštovati na godišnjoj razini, jer bi penalizacija donijela izdašne financijske izdatke. Dodao je da će Međimurje plin ostati društveno odgovorna kompanija.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.