Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

AUDIO | Kako ostati mentalno mlad?

Foto: Ilustracija Pixabay

Foto: Ilustracija Pixabay

Zdravlje pojedinca ne očituje samo u njegovom fizičkom, već i mentalnom zdravlju,  rekla je uz obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal:

Mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo –  i tema je to ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja koja naglašava i koliko je važno dobiti pomoć ako je ona potrebna.

U očuvanju mentalnog zdravlja pojedinac može i sam može puno učiniti, bez obzira na godine. Tako je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije za štićenike jednog doma za starije i nemoćne u Čakovcu održao radionicu Kako ostati mentalno mlad?, a ravnateljica ističe:

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u svijetu jedan od osam ljudi živi s nekim problemom mentalnog zdravlja, što može utjecati na cjelokupnu kvalitetu života.

Osobe s problemima mentalnog zdravlja još uvijek su stigmatizirane i odbačene u mnogim sredinama te je potrebno poduzimati korake za razbijanje predrasuda i prihvaćanje tih osoba kao ravnopravnih članova društva. A za vitalno mentalno zdravlje, posebno u današnje vrijeme, naglašava se i potreba da se u očuvanju istog kreće od najranije dobi:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.