Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

AUDIO | Izgradnja obilaznice Preloga na proljeće – do građevinske dozvole još nekoliko koraka

Na proljeće iduće godine očekuje se početak gradnje obilaznice grada Preloga u dužini nešto većoj od  6,8 kilometara.

Korak bliže toj investiciji potpisvanje je sporazuma o početku izgradnje, potpis na ugovor vrijedan oko 71 milijun kuna bez PDV-a (odnosno nešto više od 89 milijuna kuna) koji je od strane izvođača radova – zajednice ponuditelja Tegra – Colas potpisao Ivan Kolarić.

Obilaznica kao dugogodišnja želja građana, a prioritet iz gospodarskih razloga, istaknuo je gradonačelnik Ljubomir Kolarek:

Što se samih radova tiče:

U sljedeća dva mjeseca trebao bi biti riješen problem imovinsko-pravnih odnosa, zatim provedba parcelacijskog elaborata, a onda slijedi ishođenje građevinske dozvole kao posljednji uvjet za ulazak izvođača na gradilište, rekao je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. 

Nakon aglomeracije, ovo je najveća investicija na području grada Preloga:

A s njime se složio i ministar Horvat:

Jednom kada radovi krenu, rok za završetak bit će 18 mjeseci.

Trasa obilaznice dužine 6835 metara krenut će od državne ceste D20 i zapadno od ulaska u Prelog, prolaziti preko poljoprivrednog zemljišta sjeverno od Preloga, preko županijske ceste Ž2026 te se nastaviti prema naselju Cirkovljan, kojeg također obilazi sa sjeverne strane. Istočno od Cirkovljana obilaznica se spaja na postojeću trasu D20.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.