STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

AUDIO | Izgradnja obilaznice Preloga na proljeće – do građevinske dozvole još nekoliko koraka

Na proljeće iduće godine očekuje se početak gradnje obilaznice grada Preloga u dužini nešto većoj od  6,8 kilometara.

Korak bliže toj investiciji potpisvanje je sporazuma o početku izgradnje, potpis na ugovor vrijedan oko 71 milijun kuna bez PDV-a (odnosno nešto više od 89 milijuna kuna) koji je od strane izvođača radova – zajednice ponuditelja Tegra – Colas potpisao Ivan Kolarić.

Obilaznica kao dugogodišnja želja građana, a prioritet iz gospodarskih razloga, istaknuo je gradonačelnik Ljubomir Kolarek:

Što se samih radova tiče:

U sljedeća dva mjeseca trebao bi biti riješen problem imovinsko-pravnih odnosa, zatim provedba parcelacijskog elaborata, a onda slijedi ishođenje građevinske dozvole kao posljednji uvjet za ulazak izvođača na gradilište, rekao je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. 

Nakon aglomeracije, ovo je najveća investicija na području grada Preloga:

A s njime se složio i ministar Horvat:

Jednom kada radovi krenu, rok za završetak bit će 18 mjeseci.

Trasa obilaznice dužine 6835 metara krenut će od državne ceste D20 i zapadno od ulaska u Prelog, prolaziti preko poljoprivrednog zemljišta sjeverno od Preloga, preko županijske ceste Ž2026 te se nastaviti prema naselju Cirkovljan, kojeg također obilazi sa sjeverne strane. Istočno od Cirkovljana obilaznica se spaja na postojeću trasu D20.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More