STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

AUDIO, FOTO | Svečanom sjednicom Skupštine obilježen Dan Međimurske županije, uručena najviša priznanja

Svečana sjednica Skupštine Međimruske županije održana u atriju Staroga grada u Čakovcu bila je središnji događaj obilježavanja Dana Međimurske županije. Dana koji obilježavamo 30. travnja, ujedno i u spomen na tragičnu pogibiju Frana Krste Frankopana i Petra Zrinskog.

Svečana sjednica uz prigodne govore bila je prilika za pregled prethodine godine, ali i za dodjelu nagrada zaslužnim Međimurkama i Međimurcima.

Dragutin Glavina, predsjednik Skupštine Međimurske županije:

Matija Posavec, župan Međimurske županije:

Izdvajaju se znanstveni centri te centri izvrnosti, kao i ulaganja u zdravstvo.

Nagrada Zrinski za životno djelo dodijeljena je Dragici Kolenić za značajan doprinos i rezultate u promicanju sestrinsta i postumno Nadi Mance za predanost međimurskoj baštini, posebice čipkarstvu.

Godišnje nagrade Zrinski uručene su: Mateji Vranović, Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan, Županijskoj bolnici Čakovec i Josipu Munđaru.

Povelje Međimurske županije primili su: prof. emer. Alojzije Jembrih, Istvan Tisler, udruga mažoretkinje Nedelišće, Zvonimir Petković, Franjo Flac.

Svečanosti su, među brojnim državnim i političkim dužnosnicima, nazočili izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, državni tajnik u ministarstvu obrazovanja Tomislav Paljak, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i bivši predsjednik Republike Slovenije Milan Kučan, te mnogi uzvanici iz društvenog i kulturnog života.

Dragica Kolenić, dobitnica Nagrade Zrinski za životno djelo zahvalila je u ime svih laureata:

Prethodno su izaslanstva položila vijence i upalila svijeće kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih.

Pogledajte fotogaleriju:
Možda Vas i to zanima

Comments are closed.