Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

AUDIO, FOTO | Svečanom sjednicom Skupštine obilježen Dan Međimurske županije, uručena najviša priznanja

Dani Međimurske županije 2022_svečana sjednica www.studiom.hr

Svečana sjednica Skupštine Međimruske županije održana u atriju Staroga grada u Čakovcu bila je središnji događaj obilježavanja Dana Međimurske županije. Dana koji obilježavamo 30. travnja, ujedno i u spomen na tragičnu pogibiju Frana Krste Frankopana i Petra Zrinskog.

Svečana sjednica uz prigodne govore bila je prilika za pregled prethodine godine, ali i za dodjelu nagrada zaslužnim Međimurkama i Međimurcima.

Dragutin Glavina, predsjednik Skupštine Međimurske županije:

Matija Posavec, župan Međimurske županije:

Izdvajaju se znanstveni centri te centri izvrnosti, kao i ulaganja u zdravstvo.

Nagrada Zrinski za životno djelo dodijeljena je Dragici Kolenić za značajan doprinos i rezultate u promicanju sestrinsta i postumno Nadi Mance za predanost međimurskoj baštini, posebice čipkarstvu.

Godišnje nagrade Zrinski uručene su: Mateji Vranović, Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan, Županijskoj bolnici Čakovec i Josipu Munđaru.

Povelje Međimurske županije primili su: prof. emer. Alojzije Jembrih, Istvan Tisler, udruga mažoretkinje Nedelišće, Zvonimir Petković, Franjo Flac.

Svečanosti su, među brojnim državnim i političkim dužnosnicima, nazočili izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, državni tajnik u ministarstvu obrazovanja Tomislav Paljak, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i bivši predsjednik Republike Slovenije Milan Kučan, te mnogi uzvanici iz društvenog i kulturnog života.

Dragica Kolenić, dobitnica Nagrade Zrinski za životno djelo zahvalila je u ime svih laureata:

Prethodno su izaslanstva položila vijence i upalila svijeće kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih.

Pogledajte fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.