STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

AUDIO, FOTO | Prelog slavi 757. rođendan

Ime Prelog prvi put u pisanom obliku spominje se 6. prosinca 1264. godine, u povelji bana Rolanda od Ratolda. Dan grada Preloga danas se obilježava uz niz događanja, a središnjica će biti svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga.

U prijepodnevnim satima predstavnici Grada uručili su informatičku opremu Policijskoj postaji Prelog, otvorene su uređene prostorije općinskog suda u Prelogu, a izaslanstvo je položilo vijenac i upalilo svijeće ispred centralnog križa na gradskom groblju.

Otvoreno je reciklažno dvorište za građevinski otpad GKP Pre-kom, a predstavnici grada obišli su radove u gospodarskoj zoni sjever.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek u izjavi nam je istaknuo:

Idući prioritetni projekti su preloška zaobilaznica i izgradnja POS-ovih stanova što se očekuje već s početkom nove godine.

Uz čestitku povodom Dana grada, gradonačelnik je poručio:

U sklopu obilježavanja Sveti Nikola posjetio je djecu u vrtićima Fijolica i Vesela Loptica, a za sve građane održano je druženje na Trgu svetog Jakoba.

Program obilježavanja nastavlja se svetom misom, u 17:45 bit će položen vijenac na Spomen ploču znamenitim Hrvatima priločke Župe uz prijavak Zrinske garde Čakovec. Sve će završiti svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Preloga u 18 sati u Domu kulture. Tom prilikom bit će dodijeljena i godišnja javna priznanja.

Pogledajte fotogaleriju:

 

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.