STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

AUDIO, FOTO | Ministar Erlić: Prelog je primjer modela razvoja koji želimo vidjeti i u ostatku Hrvatske

Međimurska županija i Grad Prelog primjer su razvoja uz pomoć privučenih sredstava iz fondova Europske unije, rekao je danas u Prelogu ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u je Prelogu održalo prvu informativnu radionicu EU fondovi Nove prilike 2021.-2027. Na njoj su predstavnici jedinica lokalnih samouprava i javnih ustanova te ostali zainteresirani upoznati s privlačenjem europskih sredstava u novom razdoblju. Nazočnima su se pred početak uz ministra obratili i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ministar Erlić u svom je govoru između ostalog istaknuo naš kraj kao primjer dobre prakse kako se povlače europska sredstva i putem istih razvija jedan kraj.

Prethodno se i sam u to uvjerio jer, koliko se vizura grada promijenila uz pomoć prve ‘omotnice’, upoznao ga je gradonačelnik Kolarek. Obišli su indrustrijsku zonu istok, odnosno tvrtku Šestan Busch.

Radionica je održana u Poduzetničkom centru Prelog koji je s 80 posto sufinanciran europskim sredstvima,. Tek je to jedan u nizu projekata sufinanciranih europskim sredstvima.

Detalje donosimo u informativnom programu. U nastavku pogledajte našu fotogaleriju:

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.