Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

AUDIO, FOTO: ‘Gospodarstvo je bilo i ostat će lokomotiva razvoja grada Preloga’

U Prelogu je održan susret gospodarstvenika Gospodarski forum grada Preloga 2021. u organizaciji Grada Preloga i partnera.

Nakon godinu dana pauze, ne toliko bogat ponudom, ali uz predavanja i radionice koje su se prošlih godina pokazale vrlo korisnima, rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Grad je dobio uporabnu dozvolu za prošireni dio Gospodarske zone sjever. Od oko 16 hektara, interes je iskazan za oko devet hektara. Širit će se postojeće tvrtke, Kolarek najavljuje gradnju novog trgovačkog centra. U neposrednoj blizini, podsjeća, bit će i preloška obilaznica, sve to bi, nadaju se, moglo pokrenuti i privatnu stanogradnju.

Gradonačelnik je podsjetio da su u suradnji s poduzetnicima u korona-krizi kupljena dva respiratora za Županijsku bolnicu Čakovec, a najavio je i treći. Poručio je da će se i dalje raditi kako bi se zadržali mladi, ali i privukla rana snage, koje, kako je rekao, treba priznati da nedostaje.

Forum je posjetio i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. U izjavi novinarima iznio je statistički podatak da je hrvatsko gospodarstvo u trećem kvartalu raslo nešto više od 15 posto. Dodao je da su tome doprinos dali i poduzetnici u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Drugi dio činili su završna svečanost uz obraćanje uzvanika i tematska panel dikusija, a forum je završen druženjem sudionika.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.