Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

AUDIO, FOTO Dani Međimurske županije u ‘zelenom’: Bogati program sadrži 78 različitih događaja

Na Spomendan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana svečana sjednica Skupštine Međimurske županije bit će središnji dio obilježavanja 31. Dana Međimurske županije, a od 3. do 12. svibnja slavljenički program uključuje 78 različitih događaja.

Program obilježavanja najavljen je u parku u Centru znanja, simbolično jer Dani županije slavit će se u zelenom tonu pod sloganom ‘Green is in. Međimurje je in’ uz zeleni list kao simbol ‘Green destination’ nagrade Međimurja.

Župan Matija Posavec:

Obilježavanje počinje poklonom za najmlađe, tradicionalnim uskrsnim vlakićem za najmlađe koji će voziti na Uskrsni ponedjeljak, za koji ćete besplatne karte ovih dana moći osigurati u našem programu.

Cijeli program bit će u digitalnom obliku, koji će se u nadolazećim danima moći pogledati i skeniranjem QR koda, a prvi od programa koji se najavljuje tradicionalni je humanitarni koncert za Katružu, srijedu 3. travnja, ali i izložba.

Upraviteljica Zaklade Petra Vadlja:

Ulaznice se već mogu nabaviti na blagajni CZK i u uredu Katruže u Međimurskoj županiji.

Svečana sjednica bit će na sam Spomendan pogibije Zrinskih i Frankopana, a prethodit će joj prijavak Zrinske Garde Čakovec i odavanje počasti kod spomenika Oproštaj.

Gardisti u travnju, između ostalog, slave rođendan tradicionalno uz Sajam cvijeća u Prelogu, najavio je predsjednik Đuro Bel:

Na svečanoj sjednici bit će dodijeljene najviše županijske nagrade, a imena laureata bit će poznata uskoro, najavio je predsjednik Skupštine Dragutin Glavina:

Preuzmite programsku knjižnicu obilježavanja Dana Međimurske županije:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.