Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

AUDIO, FOTO | Dani meda u Prelogu: Med hrani i od mnogih bolesti brani

Dani meda u Prelogu, udruga pčelara Nektar | 14.10.2023. Foto: Željka Švenda / Studio M

Dani meda u Prelogu, udruga pčelara Nektar | 14.10.2023. Foto: Željka Švenda / Studio M

Pod motom ‘Med hrani i od mnogih bolesti brani’ ovog su prijepodneva u središtu Preloga održani Dani meda u organizaciji udruge pčelara Nektar.

Na trgu kod crkve svetog Jakoba, nakon nekoliko godina pauze, nekoliko je članova Udruge na štandovima izložilo svoje proizvode, a posjetitelje, među kojima smo susreli i gradonačelnika Ljubomira Kolareka, zasladili su degustacijama domaćih pripravaka od meda, medenjacima, pitama … Najmlađe je oduševila marljiva pčelica, maskota Udruge, a za igru mališana u sunčano prijepodne pobrinuo se i dječji klub Sims. 

Pod motom ‘Med hrani i od mnogih bolesti brani’, Udruga želi osvijestiti javnost o zdravim učincima čarobnog dara prirode, o zalaganju i radu marljivih pčelara, sačuvati prirodu i zdrav način proizvodnje meda te kupcima omogućiti organske, lokalne i domaće proizvode. Dani meda ove su godine i u znaku 10 godina postojanja udruge Nektar koja broji 58 članova pa je cijeli program započeo svetom misom u crkvi svetog Jakoba koju je služio prečasni Antun Hoblaj.

Ivica Balent, predsjednik udruge pčelara Nektar:

Detalje donosimo u informativnom programu, a u nastavku pogledajte i našu malu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.