Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

AUDIO, FOTO | D. Kraljevec po visini neto plaće treći u Međimurju: Općina koja ima budućnost i perspektivu

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec održana u petak u općinskoj vijećnici bila je središnji događaj obilježavanja Dan općine, 7. svibnja.

Sumirana je prethodna godina, no posebno su izdvojeni planovi i želje, a svečanost je bila prilika i da se nagrade zaslužni mještani.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec Mladen Taradi. Istaknuo je da su vijećnici na osam radnih sjednica važne odluke za razvoj općine donijeli jednoglasno te dodao:

Popis stanovništva potvrdio je da se i Općina Donji Kraljevec suočava s padom broja stanovnika kojih je danas oko 4060, dok zahvaljujući razvijenom gospodarstvu:

Gospodarski razvoj svojih poduzetnika Općina prati ulaganjima u sve sfere društva, istaknuo je načelnik Miljenko Horvat:

Općina koja ima svijetlu budućnost iako:

A  nadovezao se župan Matija Posavec:

>> AUDIO, FOTO | Misom za vatrogasce i blagoslovom kipa sv. Florijana počeli Dani općine Donji Kraljevec

Na svečanoj sjednici  dodijeljena su općinska priznanja

Grb Općine Donji Kraljevec primio je Andrija Ilijaš iz Hodošana za dugogodišnji rad na području vatrogastva i posebni doprinos u promicanju DVD-a Hodošan i Općine Donji Kraljevec u Hrvatskoj i inozemstvu.

Plakete Općine Donji Kraljevec primili su: ŠRD Trnava Hodošan za 70 godina aktivnog i zapaženog djelovanja u području sporta, NK Borac Donji Hrašćan za 50 godina aktivnog i zapaženog djelovanja u području sporta, Zaštitarsko ekološka udruga Prode Hodošan za 20 godina aktivnog i zapaženog djelovanja u provođenju ekoloških akcija i podizanju ekološke svijesti mještana i Ivan Tkalec iz Palinovca za dugogodišnji rad na području vatrogastva.

Odlukom općinskog načelnika za iznimna sportska postignuća nagrađeni su: Jasmina Ilijaš za  dugogodišnji rad na području sporta i za iznimna sportska ostvarenja, Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec za osvojeno 1. mjesto u mažoret plesu, Twirling klub Općine Donji Kraljevec za osvojeno 1. mjesto u twirlingu, DVD Palinovec – ekipa Žene A1 za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju vatrogasaca, DVD Palinovec – ekipa Žene A2 za sudjelovanje na državnom natjecanju vatrogasaca, DVD Palinovec – ekipa Muški A za sudjelovanje na državnom natjecanju vatrogasaca, DVD Palinovec – ekipa Muški B za sudjelovanje na državnom natjecanju vatrogasaca, Ivana Pozderec i Luka Pozderec iz Donjeg Hrašćana za postignute rezultate u sportskom ribolovu, Tena Vurušić i Mia Sabol iz Palinovca za postignute rezultate na krate turnirima i Dorian Čavlek iz Donjeg Hrašćana za postignute rezultate u atletici.

Nagrade za postizanje iznimnih rezultata u školskim natjecanjima primile su studentice Gloria Kovač (PBF) i Lorena Kalšan (UF), dobitnice Rektorove nagrade te učenica OŠ Donji Kraljevec Ivana Pintarić za sudjelovanje na državnom natjecanju iz kemije.

Svečanoj sjednici prethodila je sveta misa u Crkvi svete Marije Magdalene te mimohod mališana DV Ftiček do zgrade općine gdje je u večernjim satima pod šatorom nastavljem program uz koncert grupe Vigor.

Pogledajte fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.