STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

AUDIO | Filip Ude u finalu Svjetskog prvenstva: Ponosan sam, odradio sam najbolju vježbu ove godine

Filip Ude / Foto: HGS

Čakovčanin Filip Ude izborio je finale Svjetskog prvenstva u Japanu! Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. Svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao na istoku zemlje, budući da iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine i ušao u svoje četvrto svjetsko finale.

Danas je u kvalifikacijama konja s hvataljkama u japanskom Kitakyushuu zauzeo osmo mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu.

– Dokazao sam da se i sa 35 godina mogu boriti s najboljima. Mislim da je ovo finale jače od onoga na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ponosan sam na sebe, na to da sam uspio odraditi vježbu. Najbolju vježbu ove godine. Pogledao sam ocjene prije svog nastupa, sedma ocjena je bila 14.933, a osma 14.666 i kažem treneru ‘moram napraviti najbolju vježbu ove godine, i na  treningu i na natjecanju’. I uspjelo mi je. Stvarno sam sretan i ponosan što sam u finalu Svjetskog prvenstva nakon 7 godina i to opet daleko na istoku zemlje. – rekao je Ude. Prije svega, zahvalio je obitelji i svima koji ga podržavaju na njegovom putu.

Ka ostvarenju cilja, nisu ga omeli ni teški uvjeti u kojima se reprezentacije nalaze zbog pandemije, kao ni činjenica da je naša selekcija više od dva sata čekala kašnjenje programa kvalifikacija.

U pogledu prema finalu koje je na rasporedu u subotu od 10:50 sati (po hrvatskom vremenu):

U kvalifikacijama konja s hvataljkama vrlo dobre nastupe imali su i Mateo Žugec (GK Vindija) koji je završio kao 21. (13.866), a Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) kao 23. (13.766) među 109 vježbača na ovoj spravi.

Prošlogodišnji viceprvak Europe na parteru, Aurel Benović (GD Osijek-Žito) završio je kao 81. (12.366), a Marko Jovičić (GK Rijeka) kao 99. (10.100).

Hrvatska gimnastika od osamostaljenja naše zemlje do danas imala je 13 svjetskih finala i pritom osvojila četiri medalje (zlato, dva srebra i broncu). U subotu će Filip Ude biti u prilici loviti svoju drugu svjetsku medalju.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More