Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Antonia Ružić i Filip Ude najbolji sportaši Međimurja, ŽRK Zrinski i OK Međimurje najbolje ekipe, kuglači Željezničara najbolji par

Svečanost najbolji sportaši Međimurja u 2022, Dom kulture grada Preloga, 16.3.2023. (najsportaš Međimurja)

Tenisačica Antonia Ružić (TK Franjo Punčec) i gimnastičar Filip Ude (GK Marijan Zadravec Macan) najbolji su sportaši Međimurja u 2022. godini.

Najbolja ženska ekipa je seniorska ekipa ŽRK Zrinski Čakovec, najbolja muška ekipa seniori OK Međimurje Centrometal Macinec, a najbolji par su kuglači Željezničara Denis Košak i Franjo Gosarić.

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije najbolje je proglasila na svečanosti koja je večeras održana u Domu kulture grada Preloga. Čestitku je svim sportašima i sportskim djelatnicima najprije uputio predsjednik županijske zajednice Mato Kljajić.

Istaknuo je da je svečanost prilika da se nagrade sportaši, ali i da se svim sportašima i sportskim djelatnicima zahvali za sav trud koji su uložili protekle godine. Podsjetio je da je Međimurje lani nosilo titulu Europske regije sporta pri čemu se posebno ističe da se najmanje trećina građana aktivno uključila u neke od brojnih sportskih aktivnosti.

Najboljom sportašicom Međimurja za 2022. godinu proglašena je tenisačica Antonia Ružić, a priznanje je preuzela mama Anita jer se Antonia nalazi na turniru u Poljskoj. Nagrada za najboljeg sportaša još jednom je završila u rukama našeg najboljeg gimnastičara Filipa Udea.

Najbolja ženska ekipa su rukometašice ŽRK Zrinski Čakovec, a najbolja muška ekipa odbojkaši OK Međimurje-Centrometal Macinec.

Najboljim sportskim parom proglašen je kuglači dvojac Željezničara, Denis Košak i Franjo Gosarić.

Najboljim pojedincima i ekipama nagrade su uručili predsjednik Zajednice Mato Kljajić i međimurski župan Matija Posavec.

Priznanja perspekitivnim sportašima, za iznimne rezultate i priznanja Franjo Punčec

Perspektivni sportaši Mađimurja su: Mario Beliga, Ema Ćurin, Lea Marodi, Arian Crnčec, Lara Bel, Petar Belunović, Petar Tkalec, Dino Slaviček, Dora Kolmanić, Ervin Šoltić i Tino Panić.

Posebno priznanje za iznimne rezultate primili su Mihael Pongrac (ŠRD Klen Sveta Marija), Luka Požega (KK Željezničar) i Mensur Rošić (SRD Mura Mursko Središće).

U kategoriji osoba s invaliditetom nagrađen je Nino Baša (STK Zasadbreg).

Dobitnici Priznanja Franjo Punčec za životno djelo su Miljenko Topličanec iz Čakovca i Srećko Bogdan iz Murskog Središća.

Godišnje priznanje Franjo Punčec primili su Goran Kolarić iz Čakovca, Matija Novak iz Pribislavca i Dragutin Peter iz Svete Marije.

Priznanje za medijsku promociju sporta dobio je Dejan Zrna.

Nije dodijeljena nagrada za fair-play potez, jer nije bilo nominacija.

Laureatima su čestitali i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek,  glavni tajnik HOO Siniša Krajač, međimurski župan Matija Posavec.

Detalje donosimo u informativnom programu, a u nastavku pogledajte našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.