Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Ana Fortuna uz TS Frikovi: De so oni lepi cajti

Ana Fortuna, Kre Mure i Drove 2017
Danas slavimo svetog Jurja ili Đurđevo.

Za Međimurce je povodom Đurđeva karakteristično ukrašavanje ograda “črenslom” standardnog naziva “sremza”, a zapravo je vrsta trešnje. Tradicija koja se i danas čuva diljem naših mjesta, a na nju neka nas i pjesma podsjeti.

‘De so oni lepi cajti’ napisala je Magdalena Vlah-Hranjec, aranžirao Zlatko Bacinger. Skladao i premijerno izveo Martin Srpak na 5. festivalu Kre Mure i Drove, a u retrospektivi festivala 2017. godine pjesmu je ispjevala Ana Fortuna.

Pretplatite se (besplatno) na naš YouTube kanal i uživajte u pjesmama s festivala Kre Mure i Drove:

YouTube player

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.