Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

7,9 milijuna kuna dovoljno za početak izgradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje

Izgradnja novog Centra za odgoj i obrazovanje www.studiom.hr

Izgradnja novog Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec mogla bi početi na proljeće, rečeno je to na konferenciji za medije o čemu smo izvijestili u našem informativnom programu.

Najavile su to novinarima ravnateljica COO Dragica Benčik, čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini i saborska zastupnica Boška Ban-Vlahek.

Najava gradnje stiže nakon što je Vlada u ponedjeljak u Proračunu za iduću godinu za izgradnju osigurala oko 7,9 milijuna kuna, prihvativši time amandman zastupnice Ban-Vlahek. Cijela investicija za sad je procijenjena na oko 70 milijuna kuna, no osigurana sredstva dovoljna su za početak gradnje.

Centar za odgoj i obrazovanje jedina je institucija u Međimurju koja brine o djeci s teškoćama u razvoju. Ima 175 polaznika i kapacitet u 3. OŠ Čakovec već dugo vremena ne zadovoljava njihove potrebe. Nakon više od desetljeća traženja načina da se stvore adekvatni uvjeti, Centar je povodom Svetog Nikole dobio najljepši poklon, istaknula je ravnateljica Benčik. Tako je i u šali dodala da će ubuduće, obistini li se najava, 6. prosinca uobilježavati kao Dan Centra.

Novi centar gradit će se u Martanama, a građevinska dozvola već je ishođena. Javni natječaj bit će raspisan sredinom iduće godine prema čemu će biti formirana i puna cijena projekta. Dodatno će se financirati opremanje, što će preuzeti Grad Čakovec i Međimurska županija.

Novi Centar imat će dječji vrtić, osnovnu i srednju školu, knjižnicu i druge sadržaje. Njegovim preseljenjenjem oslobodit će se prostori u 3. OŠ, što će omogućiti stvaranje novih nadstandarda u obrazovanju, rekla je gradonačelnica Cividini.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.