Jedna od največih kulinarskoj smotri na svijetu – Svjetskom kulinarskom kupu održan je u Luksemburgu. Na natjecanju je sudjelovala Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija, nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija, Regionalni tim Varaždinske županije te četiri kuhara i slastičara koji su nastupili u individualnim kategorijama. Najbolje na temelju njihovih rezultata odabrali su izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije, Marinko Jurešić, i predsjednik Saveza Damir Crleni
Timovi Hrvatska nacionalna seniorska reprezentacija i Regionalni tim Varaždinske županije osvojili su u kategoriji “hladna kuhinja” brončane medalje. U individualnim kategorijama. Zoran Herman osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost koja se sastojala od svečanog menija od 4 slijeda za jednu osobu te 4 različita finger fooda za šest osoba. Rozaliji Neralić je u istoj kategoriji pripalo srebro, a istu je medalju osvojio i Ivan Ðukić u kategoriji Kulinarska artistika u sklopu koje je predstavio izložak od voća i povrća.
Uz Hrvatsku, na natjecanju je nastupilo još 55 drugih zemlja; 590 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova, 15 juniorskih, 6 regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa, što sveukupno broji više od 1500 kulinarskih majstora.
SVJETSKI KULINARSKI KUP
22.-27. XI 2014., Luksemburg
Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija:
Tomislav Karamarko, Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
Anđelko Levanić, Hotel Turist, Varaždin
Šime Vučetić, Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
Nikolina Lončar, Hotel Zlatan, Koprivnica
Ivana Vidaković, Hotel Riviera Adria, Valamar Riviera d.d., Poreč
Zlatko Novak, Hotel Turist, Varaždin
Nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija:
Damnjan Draganić, Wellnesshotel Engel, Austrija
Denis Zec , Hotel Iadera, Falkensteiner, Zadar
Marko Martinac, Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
Roko Tulić, Konoba Roko, Bjelovar
Individualne kategorije:
Zoran Herman Vindija d.d., Varaždin
Rozalija Neralić Restoran Cvjetno, SC Zagreb
Ivan Ðukić Catering-pizzeria Lipov hlad, Osijek
Regionalna kulinarska reprezentacija Varaždinske županije:
Bojan Bohorč, Restoran Fantasy, Ludbreg
Grozdana Bohorč, Restoran Fantasy, Ludbreg
Mladen Habunek, Vindija d.d., Varaždin
Marija Kuzminski, Hotel Turist, Varaždin
Željko Bešenić, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Varaždinske Toplice
Prateće osoblje, članovi tima:
Marinko Jurešić Hotel Melia Istria Villas, Istraturist, Umag
Damir Crleni Hrvatski kuharski savez, Varaždin
Jozo Gale U.K. Vukovarsko-srijemske županije
Jure Miličević Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
Marijan Bošnjak N.P.B. Dr. Ivan Barbot
Veronika Glibušić U.K. Vukovarsko-srijemske županije
Ljiljana Sedlanić Hotel Trakošćan, Trakošćan
Zlatko Sedlanić Podravka d.d., Koprivnica
Aleksandar Aki Vucković Hrvatski kuharski savez, Varaždin