Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Najboljim kuharima i slastičarima proglašenu učenici iz Varaždina i Samobora

Učenici Mateja Tomašković i Marin Sambolek iz Gospodarske škole Varaždin pobjednici su 9. Kamelija kupa u kategoriji kuhara, a najbolja mlada slastičarka je Ana-Marija Dorotić iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole u Samoboru.

Kamelija kup, koji se održava u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva, natjecanje je učenika srednjih strukovnih škola za zanimanja kuhar i slastičar, a od prošle godine učenici se natječu u dvije kategorije, kuharskoj i slastičarskoj. Učenici kuhari imali su zadatak od zadanih namirnica pripremiti meni od tri slijeda, a slastičari su morali napraviti svečanu tortu.

U kategoriji kuhara, drugo mjesto osvojio je Filipu Bačanu i Valeriji Škrlec iz Srednje škole Ivan Seljanec iz Križevaca, a na treće mjesto plasirale su se učenice Srednje strukovne škole Vinkovci, Ana-Marija Stanković i Estera Marić.

U kategoriji slastičara drugo i treće mjesto osvojile su Martina Alilović iz Srednje strukovne škole Vinkovci, odnosno Antonija Benčić iz Gospodarske škole Instituto professionale iz Buja.
 

Postanite kulinarski znalac

U Umagu, na Danima hrvatskog kulinarstva, nastavljaju se natjecanja u sklopu državnih prvenstava. Slastičarskog i kuharskog prvaka države, Hrvatska će dobiti u srijedu, zadnjeg dana manifestacije. Do tad će se održavati i eduktivne radionice te predavanja na koje su dobrodošli kako profesionalni, tako i kuhari amateri. Naučite kako u svojoj kuhinji pripremiti atraktivne male zalogaje ili najbolja mesna jela i umake, svladajte tehnike potrebne za izradu dekoracija od voća i povrća te naučite praviti fine čokoladne praline i njima razveselite najdraže. Više informacija nađite na www.kuhar.hr i na službenim facebook stanicama.
 

Torte za Svjetski dan kuhara

Kako bi obilježili Svjetski dan kuhara, 20. listopada, predstavništvo Hrvatskog kuharskog saveza i Podravke posjetit će u ponedjeljak Osnovnu školu Marije i Line u Umagu te Dom za starije i nemoćne u Novigradu. Učenicima i korisnicima Doma, poznata umaška slastičarka Dragica Lukin podijelit će najbolje ocijenjene torte koje su radili učenici i slastičari na Danima hrvatskog kulinarstva. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Privatnost

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima pohranjene su u vašem pregledniku i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje vas kada se vratite na našu web stranicu i pomažete našem timu da razumije koje su informacije na našoj web stranici vama zanimljive i korisne.

Možete promjeniti postavke kolačića preko kartica s lijeve strane.