Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

31 novozaražena osoba virusom COVID-19, dvije preminule

Ilustracija_covid-19

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata evidentirano 31 novozaražena osoba virusom Covid-19, što je ukupno 1981 oboljela osoba. Dvije su osobe preminule, obje u KBC Split, ukupno 50 do sada, izvijestila je Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Od novooboljelih najviše je u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 25 osoba, dvije novooboljele osobe su u Varaždinskoj županiji, a po jedna u Osječko-baranjskoj u Krapinskoj-zagorskoj županiji.

Ukupan broj testiranih osoba je 28.853, u protekla 24 sata 1231 osoba. Prosječna dob oboljelih je 51,12 godina. Oporavljenih ima 883. U ovom trenutku u bolnicama su na liječenju 321 bolesnik, kod kuće je na liječenju 727. Na respiratoru je 19 osoba. U samoizolaciji je 13.390 osoba, što je manje za 280 u odnosu na jučer.

Još nisu poznati detalji zaraze u domu za starije i nemoćne u Koprivnici, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Dogodilo se da se prvih dvoje oboljelih vratilo iz bolnice i donijelo virus. Svakih par dana smo imali po jednog oboljelog i jučer je eskaliralo. Rezultate za štićenike iz Doma u Koprivnici danas još nemamo, stići će popodne, kazao je.

U VARAŽDINU ZARAŽEN STARIJI BRAČNI PAR

Dvije novozaražene osobe potvrđene su u Varaždinskoj županiji, a ukupan broj do sada oboljelih time je narastao na 39, priopćio je Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

Kod posljednjih novooboljelih radi se o starijem bračnom paru, koji nije u nikakvoj vezi s prethodno zaraženima i nije bio pod mjerom samoizolacije. U postupku je intenzivna epidemiološka obrada kontakata, tako da ćemo sutra moći izvijestiti nešto više o tome. Trenutno su dobrog općeg stanja.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 40 uzoraka, čime je ukupna brojka testiranih sada 1076. Do sada je u Varaždinu ozdravilo ukupno 30 osoba, a od trenutno devet bolesnih, dva su pacijenta na liječenju u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

U mjeri samoizolacije se nalazi 1065 osoba, a u posljednja 24 sata policija je zabilježila dva kršenja te mjere i 19 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.