STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

250 tisuća kuna za turistička događanja koja privlače 23 posto posjetitelja

Konferencija za medije

Međimurska županija ove godine s 250 tisuća kuna sufinancirat će turističke manifestacije. Detalji objavljenog natječaja predstavljeni su na konferenciji za medije u Međimurskoj palači turizma.

Ovakvim se potporama organizatorima želi pomoći u podizanju kvalitete događanja za koje se pokazalo da privlače 23 posto posjetitelja, rekao je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. Kako se radi o gostima koji su više sudionici nego turisti u punom smislu riječi, da bi se to promijenilo, među najvažnijim uvjetima natječaja je ostvarivanje broja noćenja, istaknuo je Grula.

Važan kriterij bit će i koliko organizatori sam uloži u oglašavanje, razne objave te doseg manifestacije, od lokalne do međunarodne. Najmanji iznos bit će 10 tisuća kuna, a očekuje se zaprimanje zahtjeva za oko 25 projekata. Razmatrat će se prijave koje će za cilj imati sportsko-rekreativne, eno-gastronomske i kulturno-zabavne događaje.

Međimurska županija time nastavlja ulaganje u razvoj kontinentalnog turizma, a to je ostvarivanje još boljih rezultata nego što je donijela do sad rekordna 2019., rekao je župan Matija Posavec.

Osim potpora za manifestacije, u rujnu će biti objavljen i natječaj za turističke potpore, najavio je resorni pročelnik Darko Radanović.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.