Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

21. izdanje humorističko-satiričkog lista Pikač

U petak je u Domu kulture održana promocija ovog humoristično-satiričkog lista, 21. po redu, a koji u Prelogu izlazi od 1939. godine.

  • Ponosni smo na dugu povijest, a raduje me veliki broj ljudi koji su se potrudili da Pikač izađe u ovakvom impozantnom broju, zanimljiv i opuštajući, rekao je između ostalog na promociji gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Vrlo su kratki bili svi krivci za izlazak još jednog broja Pikača. Jedan od autora, Davor Sokač, zadužen za vrsne rime pak je poručio:

  • Gle Pikača, književna elita. Prvi je april, a on se opet čita. Tekstova je opet bilo malo, ali nikad autorima do njih nije bilo ni stalo. Nama je stalo do smijeha, a njega je sve manje, kao i naših grijeha. Sve što u Pikaču na 1. april piše istina je prava, pa čak i malo više.

List je tiskan u 1700 primjeraka, a pronaći ga možete na brojnim mjestima na području grada. Glavni i odgovorni urednik je Ivica Beti, a na njemu su radili i Stjepan Naranđa, Damir Novak, Đuro Bel, Vinko Rojko, Ivan Grahovec, Davor Sokač, Vlasta Vugrinec, Juraj Kolarić, Miroslav Gakić. Više s promocije donosimo u ponedjeljak u emisiji Ropotarnica gdje ćete moći čuti i dio programa koji je obogatio promociju – ‘Kajbare: zaglazbancije i politikancije’ Mladena Medaka-Gage.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.