Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

U Kuršancu uhićen Slovenac (42): U kombiju krijumčario 19 migranata

U četvrtak oko 8:30 sati u Kuršancu u Čakovečkoj ulici službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske zaustavili su kombi slovenskih nacionalnih oznaka u kojem je pronađeno 19 stranih državljanja (Iraka i Irana).

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je vozač, 42-godišnji državljanin Slovenije, koristeći se unajmljenim kombi vozilom preuzeo na prijevoz 19 migranata, čiji je boravak i kretanje u Republici Hrvatskoj nezakonito, koje je prevezao do Kuršanca s ciljem protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju za što je trebao primiti novčanu naknadu.

Time je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici schengenskog sporazuma te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.