Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO: Zaklada Marina Čilića dodijelila prve stipendije: Antonija Ružić među dobitnicima

U duhu blagdanskog ozračaj, Zaklada Marin Čilić razveselila je mlade talente dodjelom prvih stipendija koje će im pomoći da nastave put kojim su krenuli.
 
Dodijeljeno je 14 stipendija u nekoliko kategorija: glazba, sport i školski projekti.

 

  • Projekt je išao zadnjih par mjeseci, nije bio nimalo lagan, ali definitivno mi je najdraži. U mnogim motivacijskim pismima prepoznao sam se i sam, znam kroz kakve teške dane i odricanja mladi moraju proći i znam koliko je potrebno da se dosegnu snovi. Nadamo se da će podrška kroz stipendije pomoći u daljnjem radu i treniranju, da budete što bolji i da jednoga dana dosegnete svoje snove – poručio je Čilić mladim stipentistima.
 
Među dobitnicima sportske kategorije je i tenisačica Antonija Ružić iz Orehovice. Talentirana 15-godišnjakinja ove godine istaknula se ostvarenim rezultatima na domaćim i inozemnim natjecanjima, a ponajviše titulom juniorske prvakinje Europe.
 
Sportske stipendije otišle su u ruke Zrinke Ljutić (alpsko skijanje), Tihane Kovačić (streličarstvo), Nike Jagečić (skijaško trčanje),Antonije Ružić (tenis), Samuela Lucića (kajak), Luke Bana(badminton), Lare Delić (mačevanje) te Helene Vuković (judo). Glazbene stipendije dodijeljene su Dominiku Paliću (klarinet), Filipu Miškoviću (gitara), Janu Mojzešu (truba), Ani Periško (violina), Maji Batinjan (flauta) te saksofonistu Luki Norcu.
 
Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično. Dvije su donacije otišle i na adrese hrvatskih škola – OŠ Petar Zrinski iz Čabra donaciju će iskoristiti za nabavku 3d pisača i pametne ploče, a Gimnazija Beli Manastir za opremanje informatičke učionice.
 
Od svog osnivanja Zaklada je odradila nekoliko uspješnih projekata i donacijskih večera. U vrijeme blagdana i božićnog darivanja Marin je posjetio dva doma za nezbrinutu djecu u Hrvatskoj, a u planu je i nekoliko novih projekata.

* * * * *
Više sa dodjele stipendija i naš intervju s Antonijom poslušajte u emisiji Zona sporta.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.