Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Povećan broj smrtno stradalih, policija najavila pojačane kontrole

Na međimurskim prometnicama proteklog vikenda dogodilo se šest prometnih nesreća, dvije su osobne smrtno stradale, a tri su lakše ozlijeđene. Dva vozača sudionika nesreća bila su u alkoholiziranom stanju, a najveću koncentraciju imao je 24-godišnjak od 1,85 promila.

Za nesreću u kojoj su u nedjelju poginuli 27-godišnjakinja i 31-godišnjak policija podnosi prijavu protiv 52-godišnji vozač teretnog vozila križevačkih registarskih znaka koji je zbog neprilagođene brzine u zavoju naletio na unesrećene koji su se nalazili na cesti uz vozilo koje je bilo zaustavljeno na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera.

U 2018. na našim prometnicama smrtno je stradalo 10 osoba, što je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 4 osobe više. Najveći uzroci nesreća sa najtežnim stradavanjima su alkool i brzina. Zbog pogoršanja stanja sigurnosti policija je najavila svakodnevne dnevne i noćne ophodnje, a pomoći će i policija iz susjednih policijskih postaja s takozvanim presretačima.

Rezultati akcije

Molbilni tim PU Međimurske od 26 do 28. listopada provodio je pojačane aktivnosti te utvrdio ukupno 69 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 21 prekršaj upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol. Jedan prekršaj u količini do 0,5 promila, čak deset prekršaja od 0,5 do 1 promil, a po pet prekršaja u količinama od 1 do 1,5 promil te iznad 1,5 promil.

Najveća količina od 2,62  promila utvrđena je kod vozača rođenog 1991. u subotu u Čakovcu 20 minuta iza ponoći. Uhićena je i vozačica rođena 1984. godine s područja općine Pribislavec koja je vozila s 1,39 promila i u vrijeme zabrane upravljanja vozilom.

Na varaždinskim prometnicama dogodilo se 18 prometnih nesreća i to 3 prometne  nesreće s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa  utvrđena su 232 prekršaja – 112 brzina, 17 alkohol i odbijanje alkotestiranja.

U subotu prijepodne u Varaždinu u ulici Gustava Krkleca 39-godišnjak vozio je s 2.39 promila alkohola u krvi te naletio na zaustavljeno vozilo u koloni kojim je upravljala 40-godišnjakinja. U nesreći vozčila je lake ozlijeđena. Policija je vozača privela i zadržala do prestanka djelovanja alkohola.

U subotu oko 10.45 sati u Štefancu 75-godišnjak zbog neprilagođene brzine udario je u vozilo kojim je ispred njega upravljao 40-godišnjak, a koji se zaustavio na kolniku. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozača i 59-godišnja putnica.

Jučer oko 1.25 sati u Mostečkoj ulici u Varaždin Bregu 22-godišnjak zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake vozilom je sletio s ceste i udario u drvo. Ozlijeđeni su vozač i 27-godišnji putnik. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje su zadržani na liječenju. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.