Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO: Svjetski dan kuhara u preloškoj školi uz spoj kontinenta i mediterana

radio@studiom.hr | U Srednjoj školi Prelog obilježan je Svjetski dan kuhara, a prigodno je održan program povodom dobivene Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju.
 
Srednjoškolci kuharskog usmjerenja pokazali su svoja znanje i umijeća, a svojim su gostima pripremili spoj kontinentalne i mediteranske kuhinje. Rezultat je to suradnje s kuharima iz Lošinja, partnerima gdje su srednjoškolci odradili dio ljetne prakse.
 
Dobivena pak povelja znak je 'da su na dobrom putu', istaknuo je ravnatelj Tomislav Gregur, a ona znači da će učenici i profesori imati pojednostavljen odlazak na stručnu praksu i razmjenu u zemlje EU. Dodjeljuje ju Agencija za mobilnost, a preloška škole time je postala jedna od tek osam u Hrvatskoj koje se mogu pohvaliti ovim priznanjem.
 
Pogram je posjetio gradonačelnik Ljubomir Kolarek, istaknuvši kako je dobiveno priznanje rezulata dugogodišnjeg rada i cjelokupne vizije škole. – U Prelogu školujemo kadar za zanimanja koja su potrebna hrvatskom turizmu. S jedne smo zbog toga sretni, s druge tužni jer dio kadra odlazi iz Međimurja i Preloga.
 
S čestitkom u Prelog je stigla zamjenica župana Sandra Herman, ali i s obećanjima. – Radimo na dokumentaciji u proširenje kapaciteta kako bi se stvorile nove moderne radionice. Naš zadatak, i ono na čemu smo sada počeli ozbiljno raditi, je stvaranje materijalnih uvjeta za što kvalitetnije obrazovanje učenika Srednje škole Prelog.

**********
Fotografije pogledajte u galeriji (lijevo), a o svemu više poslušajte u emisiji Radio Ciciban!

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.