Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Zbog europskih projekata izglasano prekoračenje po poslovnom računu Županije

Na osmoj sjednici Skupštine Međimurske županije raspravu je izazvao prijedlog Odluke o korištenju prekoračenja po poslovnom računu Županije. Reagirala je oporba komentirajući da se Županija ponovno zadužuje, a potpredsjednik Skupštine Dragutin Glavina odluku opravdava objašnjenjem da je povrata sredstava iz europskih fondova dug zbog čega potrebna alternativa. Osim toga, prekogranični projekti u potpunosti se predfinanciraju, a tek onda moguće je tražiti povrat.
 
Iz proračuna se trenutno financira 60 posto gradnja tri školske sportske dvorane, energetska obnova bolnice, bit će sufinancirana nabava uređaja magnetske rezonance, a prijavljeno je pet novih investicija vrijednosti preko 75 milijuna kuna. Odluka je  na kraju prihvaćena s 31 glasom za i šest protiv.
 
Vijećnici su jednoglasno izglasali prodaju nekretnine u vlasništvu Županije, odnosno pašnjaka u Ulici bana Josipa Jelačića površine 8.868 kvadratnih metara čija je vrijednost 1.910.000,00 kuna. Jednoglasno i bez rasprave doneseni su zaključci o davanju suglasnosti na sklapanje ugovora o provođenju DPU-a za Gospodarsku zonu „Istok – Sjeverni dio“ u k.o. Čakovec i DPU-a „Područja 1“ u k.o. Pribislavec te uređenju imovinskopravnih odnosa.
 
Jednoglasno je podržan Financijski plan i Godišnji plan građenja i održavanja Županijskih lokalnih cesta. U njega nisu ubrojena sredstva državne potpore, a zbog aglomeracija Mursko Središće i Donja Dubrava, ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini najavila je i veća ulaganja.

Jednoglasno su prihvaćena Izvješća o radu Zajednice tehničke kulture Međimurske županije, Izvješće o stanju zaštite od požara i provedba Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara u 2017, a Skupštini je dana i informacija o kretanju gospodarstva u prošloj godini. S 31 glasom za i šest suzdržanih prihvaćeno je Izvješće o radu župana za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja. Skupština je u Odbor mladeži imenovala Nikolu Makara umjesto Ruže Sermek koja je imenovana u Odbor za socijalnu skrb umjesto Jasne Rakić.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.