Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO: Kvalitetnije praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi u čakovečkoj bolnici

S donacijom PBZ Grupe od 382.594,00 kune Odjel pedijatrije i neonatologije Županijske bolnici Čakovec opremljen je EEG uređajem, respiratorom, krevetićem za toplinsku terapiju te monitorom za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi.
 
Godišnje se na odjelu liječi stotinjak djece, a u kasnijem praćenju pacijenata vrlo je bitan EEG uređaj, a doniranim iznosom obnavlja se uređaj koji se u čakovečkoj bolnici svakodnevno koristi od 2003. godine. Godišnje se učini oko 900 pregleda kojima se otkrivaju djeca oboljela od epilepsije i drugih neuroloških poremećaja, zbog čega je uređaj neophodan za praćenje i planiranje terapije.
 
  • Donirani topli krevetić, monitor i respirator zajedno čine intenzivno mjesto za reanimaciju i daljnje zbrinjavanje ugroženog novorođenčeta. Radi što boljeg konačnog psihomotornog ishoda, ključno je kvalitetno zbrinjavanje u prvim minutama i satima života, naglasio je prilikom primopredaje donacije ravnatelj bolnice Robert Grudić.
 
Donacija je izvršena u sklopu humanitarnog projekta Činim dobro za svaki dan kojim je Grupa u deset godina prikupila više od 14 milijuna kuna te realizirala 36 donacija zdravstvenim ustanovama. Primopredaji su uz djelatnice bolnice i donatore nazočili predstavnici resornog ministarstva, županije i grada.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.