Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

VIDEO/FOTO: Veliki skok za čistu i živu Dravu

DAN EUROPSKE AMAZONE, dan za čiste i žive rijeke u nedjelju je treću godinu za redom obilježen velikim skokom u rijeku Dravu na plaži kod Svete Marije. Prva nedjelja u srpnju na brojnim je lokacijama prirodnih rijeka, ne samo u Hrvatskoj, već diljem Europe, točno u 15 sati rezervirana za 'veliki skok' kojim se želi poslati poruka o važnosti očuvanja naših prirodnih bogatstava. 

>> VIDEO: Big Jump 2018
 

  • Drava je naše neprocjenjivo priprodno bogastvo koje trebamo zaštiti i očuvati u svom prirodnom stanju, a ne kanalizirati i narušati zahvatima koji ne idu u korist prirodi. Stari tok naše rijeke je vrlo reprezentativan i rijedak primjer očuvanih rijeka, obilje životinjskog i biljnog svijeta, ističe Janja Škoda iz zaštitarsko ekološke udruge Senjar. 

 

Prema riječima organizatora, za čistu Dravu skočilo je više od 150 skakača, a podržali su ih brojni gledatelji. ZeuS je događaj organizirao uz članove Savjeta mladih općine Sveta Marija, nogometaše Mladosti i vatrogasce DVD-a Sveta Marija te uz podršku Općine Sveta Marija. Večer ranije gledala se utakmica Hrvatska – Rusija, a u nedjelju su velikom sksoku prethodile škola veslanja i razne sportske igre.

Od kada je uređena svetomarska plaža, Big Jump postao je njezin sastavni dio. 

 

  • Od početka imamo velike planove na ovom dijelu. Na žalost, koraci su to koji idu jako sporo, ali mislim da se već puno uspjelo napraviti i da je cijeli prostor već poprimio izgled plaže. Možemo reći da nam ovu destinaciju već sad posjećuje puno više ljudi i vjerujem da stvarno uživaju u blagodatima koje nam priroda pruža, rekla je načelnica Općine Ðurđica Slamek te pohvalila mlade koji sudjeluju u organizaciji, ali i članove SRK Klen koji su ranije uredili okoliš oko plaže.  
* * * * *
VIŠE o svemu donosimo u informativnom programu Studija M na 98.8 MHz. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.