Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Hrvatska na SP-u 2019. u skupini s europskim prvacima

FOTO: Željka Švenda | Dok se hrvatski rukometaši pripremaju za četvrtfinale Mediteranskih igara u španjolskoj Tarragoni, u Kopenhagenu je održan ždrijeb za Svjetsko prvenstvo 2019. u Njemačkoj i Danskoj.
 

Ples kuglica Hrvatskoj je u skupini B donio europskog prvaka Španjolsku, Makedoniju, Island, Bahrein i Japan. Nakon grupne faze, križat će se sa skupinom A, u kojoj je i svjetski prvak Francuska, a natjecanje će biti nastavljeno u Kölnu.
 
  • Mislim da je najvažnije reći da naša grupa nije laka, a skupina A je teška. Svaki protivnik će biti nezgodan, svaka utakmica je nova priča. Ne treba previše unaprijed promišljati. Sve će ovisiti o nama i našoj igri, ali optimist sam. Neće nam biti lako, ali pozivam sve navijače kojim ima jako puno da dođu u München. Oni će nam biti velika potpora u našim utakmicama u grupi, ali i protiv reprezentacija iz A grupe s kojima se križamo., poručio je izbornik Lino Červar.
 
Skupina A: Francuska, Rusija, Njemačka, Srbija, Brazil, Koreja
Skupina B: Španjolska, Hrvatska, Makedonija, Island, Bahrein, Japan
Skupina C: Danska, Norveška, Austrija, Tunis, Čile, Saudijska Arabija
Skupina D: Švedska, Mađarska, Katar, Argentina, Egipat, Angola
 

Za razliku od prijašnjih natjecanja, na Svjetskom prvenstvu 2019. iz grupne faze u daljnju fazu natjecanja prolazit će tri reprezentacije umjesto dosadašnjih četiri. Tako će nakon četiri skupine po šest momčadi biti formirane dvije skupine po šest nakon čega slijedi polufinale i finale.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.