Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

VIDEO/FOTO Njemačka donirala vrijednu opremu, međimurskoj policiji još trebaju kadrovska pojačanja

Nakon Mobilnog preventivnog centra, Ministarstvo unutarnjih poslova SR Njemačke doniralo je Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske, odnosno Policijskoj upravi međimurskoj (PUM), dodatnu opremu vrijednu 55 tisuća kuna.
 
Radi se o audio-video i informatičkoj opremi, auto-prikolici, šatoru, prometnom poligonu, drvenom stolu na rasklapanje s klupom te dva bicikla s kacigama. Sve to trebalo bi poboljšati funkciju Mobilnog preventivnog centra, a koji policija koristi već dvije godine.
 
  • Naš Mobilni preventivni centar je maksimalno iskorišten, koristimo ga za sve preventivne akcije. Nije bilo manifestacije u Hrvatskoj na kojoj nismo bili prisutni, od Dana policije, do raznih obljetnica gradova, županija. Ono što posebno raduje jest što uz Centar puno radimo i educiramo najmlađe. Misilm da je s vremenom rad Centra jako dobro osmišljen, rekao je Ivan Sokač, načelnik PUM, a kao predstavnik Ravnateljstva policije potpisao je Darovnicu uz Marca Dirka Weisera, predstavnika njemačkog Veleposlanstva.
Time se nastavlja bilateralna suradnja na području prevencije kriminaliteta, a ukupna donacija doseže oko pola milijuna kuna.
 
Oprema je dostatna, no načelnik Sokač istaknuo je da je Policijskoj upravi međimurskoj nužno i kadrovsko pojačanje.

 

  • Dobili smo 'presretače', kompletirali vozila za vršenje uviđaja, ovih dana opremamo interventnu jedinicu policije, još samo da se kadrovski pojačamo, to bi bilo to, poručio je čelnik međimurske policije. 
 
>> VIDEO-IZJAVA: Načelnik Sokač o doniranoj opremi i potrebama u međimurskoj policiji 

Primopredaji su na Trgu Republike u Čakovcu prisustvovali voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije, Sandra Veber, predstavnici Međimurske županije i Grada Čakovca. Za predškolce iz DV Vjeverica pripremljen je program prometne kulture sa sirugnim kretanjem na postavljenom prometnom poligonu za pješake te kazališna predstava Znakovi za najmlađe.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.