Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Prelogu okupio dvjestotinjak rekreativaca

Četvrti Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Prelogu okupio je dvjestotinjak sudionika, članova 18 udruga s područja Međimurja, ali i gostiju iz Varaždina i Osijeka.

Na sportsko-rekreacijskom centru Marina uoči starta za zagijavanje je održana fitness zumba vježba, a pozdravne govore uputili su predstavnici organizatora, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Grada Preloga. Rekreativci su mogli birati između četiri rute u dužini od 2 km, 4,5 km, 7 km i 10 km. Za vrijeme hodanja uz stučna vodstva bili su upoznati s prirodnim posebitostima ruta kojima su prolazili, s povješću kapelice sv. Huberta kod Otoka i spomenika Dravski vir, a u Prelogu s postavom Muzeja Croata Insulanus te su uz župnika Antuna Hoblaja imali priliku razgledati Crkvu svetog Jakoba.

Sudionike Festivala u slučaju ozljeda pratili su članovi Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, dok su za cestovnu sigurnost brinuli službenici Policijske postaje Prelog. U sklopu programa održana je aktivnost „I mozganjem pomažemo zdravlju“, radionica „Plesom probudimo duh i tijelo“ te sportske igre za djecu. Festival nordijskog hodanja i pješačenja održan je u sklopu Now we move kampanje i MOVE Weeka, najvećeg paneuropskog društvenog događaja tjelesne aktivnosti i sporta.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.