Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Troje liječnika na specijalizaciji u Zavodu za hitnu medicinu

U Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije održana je početna konferencija projekta Specijalističkousavršavanje doktora medicine u sklopu kojeg će specijalizirati troje liječnika.

Podsjetimo da je prije tjedan dana u Ministarstvu zdravlja potpisan ugovor za dodjelu bespovratnih 2,6 milijuna kuna iz EU fondova za dvije specijalizacije koje će odrađivati dr.med. Lucija Hranilović i dr.med.Goran Madžar. Treću specijalizaciju financirat će Hitna, a odrađivat će je dr.med. Marija Vargek.

Specijalizacija traje pet godina. Prema podacima iz 2017. godine u Hrvatskoj je nedostajalo čak 606 specijalista hitne medicine, a veći dio sadašnjih se sprema u mirovinu, istaknuo je na konfernciji.

Zavod za hitnu medicinu u Međimurju tako će po prvi puta imati specijalizante, a ravnatelj Zavoda Tomislav Novinščak izrazio je zadovoljstvo interesom mladih liječnika za specijalizaciju u području hitne. Konferenciji je nazočio i župan Matija Posavec, a ponovio je kako je najveća vrijednost ulagati u ljude koji će ostati u Međimurju.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.