Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO 5. Orehijada – festival oreha i sega ka kcoj ide

U organizaciji Općine Orehovica i KUD-a Fijolica u subotu je održana 5. Orehijada – festival oreha i sega ka kcoj ide.

Tradicionalno, manifestacija se sastojala od dva dijela: sajmenog koji je imao prodajni karakter, ali su brojni posjetitelji imali priliku i za razne degustacije proizvoda od oraha, te Međunarodne smotre kulturno-umjetničkih društava.

Sajmeni dio na prostoru ispred Doma kulture u Orehovici okupio je tridesetak izlagača s područja cijelog Međimurja, ali i šire. Tražilo se i mjesto više, zbog čega organizatori, kojima je želja da manifestacija s poludnevne preraste u dvodnevnu, mogu biti vrlo zadovoljni. Mali jubilej upsješne manifestacije obilježen je i prigodnom tortom. 

I ove godine stručna komisija odabrala je najbolje u kategorijama Najdeblji orah, Najbolja orehnjača, Najljepši kolač na oko i Najbolji liker.

Najdeblji orah:
1. Društvo žena Brest Podbrest
2. Vlado Kraljić iz Orehovice           
3. Marija Ružić iz Orehovice
 
Najljepši kolač na oko:
1. Božica Matijašec iz Podbresta
2. Dom za odrasle osobe Orehovica
3. Ana Bratuša iz Orehovice
 
Najbolji liker:
1. Katarina Patarčec iz Orehovice
2. Leo Ružić
3. Ana Bratuša
 
Najbolja orehnjača:
1. Agnes Juras iz Orehovice
2. Katarina Patarčec iz Orehovice
3. Sanja Držanić iz Podbresta

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.