Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Foto: Čakovečki vatrogasci prošle godine imali su 418 intervencija

Vatrogasna zajednica Grada Čakovca u utorak je na redovnoj skupštini prihvatila izvješća o aktivnostima u 2017. te planovima za tekuću godinu.
 
Skupštini održanoj u novoobnovljenim prostorima DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane predsjedao je predsjednik Vatrogasne zajednice Mario Medved. Izvješće o radu podnio je zapovjednik Robert Meglić.
 
U protekloj godini profesionalni i dobrovoljni vatrogasci s područja Čakovca, Pribislavca, Šenkovca i Strahoninca imali su 418 intervencija. Osim toga, tijekom ljeta bili su i na redovnoj dislokaciji u Kukljici na otoku Ugljanu. Pet vatrogasaca iz JVP Čakovec s kombi vozilom i cisternom DVD-a Čakovec i dva vatrogasca iz DVD-a Nedelišće sudjelovalo je u gašenju požara koji su pogodili područje Dalmacije. Prema Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite tijekom žetvene sezone, poduzimali su preventivne mjere zaštite od požara kako bi uklonili ili barem smanjili potencijalne opasnosti.
 
Vatrogasna zajednica kupila je kontejner za skladištenje natjecateljske opreme, a sudjelovala je u nabavci kombi vozila za društva Novo Selo na Dravi i Štefanec, dok su sva društva dobila na korištenje motorne pile te po dvije “B“ i šest “C“ cijevi. Javna vatrogasna postrojba Čakovec nabavila je šumsko vozilo. Na području zajednice uspješno su održane tri vježbe, a članovi su se natjecali na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima te su postigli zapažene rezultate.   
 
Već duže vrijeme na čakovečkom području nije bilo većih posljedica od požara po živote ljudi i imovine. Tomu je razlog kvalitetni i stručni rad naših vatrogasaca, prevencija, stalno usavršavanje, opremanje te edukacija kako članova DVD-a tako i stanovništva. Značajni udio u tome ima i pomoć Grada Čakovca koji je prepoznao važnost vatrogastva u sustavu zaštite od nepogoda te aktivno sudjeluje u nabavci potrebne opreme. Pozdravljajući skupštinu, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač te obećao daljnju pomoć.
 
U ime Vatrogasne zajednice Međimurske županije okupljenima se obratio zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, a u ime Veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije predsjednik Ivan Novak.
 
U Vatrogasnu zajednicu Grada Čakovca okupljeno je 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava s čakovečkog prodručja i okolnih općina te Javna vatrogasna postrojba Čakovec. Financiranje zajednice najvećim je dijelom iz proračuna Grada Čakovca a djelomično od sredstava premije osiguranja, donacija te kamata.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.