Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

150 tisuća eura za 45 pomoćnika za djecu s poteškoćama u razvoju u međimurskim vrtićima

Međimurska županija potpisanim ugovorom izdvojila je proračunskih 150 tisuća eura za osiguravanje pomoćnika za djecu vrtićke dobi s poteškoćama u razvoju u ovoj godini.

Ukupno 45 pomoćnika pomagat će 59 djece, a potpis na ugovor u županijskoj vijećnici danas su stavili župan Matija Posavec i predsjednica Saveza udruga Prvi korak Petra Kovačić.

“Drago mi je da nastavljamo suradnju sa Savezom udruga Prvi korak koji su još 2015. godine krenuli s inicijativom koja se pokazala koliko je u tome trenutku bila dobra, kvalitetna i vizionarska. Ono što mi je jedino žao je da smo i dalje jedini u Hrvatskoj, što je možda na jednoj simboličnoj razini dobro za nas ali mislim da je to projekt kojeg bi morale slijediti i druge županije.“, rekao je uz potpisivanje ugovora župan Posavec.

MZ Pomagaci djeci predskolske dobi studiom.hr DSC00208

Predsjednica Saveza istaknula je važnost inicijative te zahvalila jedinicama lokalnih samouprava koji uz Županiju financiraju program. Podsjetila je i da u ranom djetinjstvu ključno poticati potencijale djeteta kako bi se što više poticala njihova samostalnost za kasnije uključivanje u programe redovnog obrazovanja.

Koliko su roditeljima bitna podrška pomoćnika potvrdila je i predstavnica roditelja Valentina Cerovec. S njom se složio i ravnatelj dječjeg vrtića Belica Nenad Novak koji je dodao da je ova praksa od velike pomoći i stalno zaposlenima u dječjim vrtićima.

Iz županijskog proračuna za pomoćnike vrtićancima do sad je osigurano gotovo pola milijuna eura, a kroz osam godina obuhvaćeno je oko 400 mališana.

Konferenciji su nazočili i predstavnici udruga koje su dio Saveza: Udruge za autizam Pogled Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu, Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.