Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Foto: Dani Međimurske županije u znaku 25. godišnjice postojanja

Međimurska županija osnovana je 1993. godine, prije 25 godina, kada je Hrvatski sabor usvojio Zakon o područjima županija, gradovima i općina u Republici Hrvatskoj. Tako će u znaku srebrnog jubileja od 18. travnja od 5. svibnja biti obilježeni Dani Međimurske županije. Središnji događaj bit će svečana sjednica Skupštine, 27. travnja u Centru za kulturu
 
Svečane sjednice su ujedno i prilika da zahvalimo svima na doprinosu i suradnji u ovih 25 godina, ali i uručimo najviše županijske nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama, najavio je predsjednik Skupštine Mladen Novak.

U tri tjedna bit će održana razna događanja, od kulture i turizma do obrazovanja i zdravstva. Tradicionalno će biti obilježen i spomendan pogibije Zrinskih i Frankopana tijekom mimohoda povijesnih postrojbi, Hrvatske vojske i branitelja diljem središta Čakovca 28. travnja, svečanim postrojavanjem u Zagrebu te svetim misama.

Obilježavanje Dana županije dio je našeg identiteta, čuvanje tradicije, promocije naših potencijala te sukladno tome, ovogodišnji program je raznovrstan, kvalitetan i obuhvaća sve dobne strukture, od onih najmanjih pa do najstarijih“, dodao je međimurski župan Matija Posavec.

Konferenciji su nazočili i pročelnik Goran Gotal i predsjednik Zrinske garde Čakovec Ðuro Bel, a o svemu više donosimo u informativnom programu Studija M.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.