Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

EURO 2020.: Hrvatska u kvalifikacijama protiv Srbije, Švicarske i Belgije

Foto: Željka Švenda | Hrvatski rukometaši u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine igrat će u skupini 2 sa Srbijom, Švicarskom i Belgijom, odlučile su kuglice na ždrijebu u norveškom Trondheimu.
 
Na završni turnir kvalificirat će se dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine i četiri najbolja treća. Da skupina nije lagana i da njegove izabranike čeka težak posao, naglašava izbornik Lino Červar.
 
Moramo ozbiljnim pristupom i angažmanom potvrditi odlazak na iduće veliko kontinentalno natjecanje. Protivnici poput Srbije, Švicarske i Belgije također žele svojim igrama ostvariti odlazak na EURO i imaju se pravo nadati pozitivnom ishodu kvalifikacija.“, rekao je strateg nacionalne vrste.
 
Europsko prvenstvo 2020. bit će održano u Norveškoj, Švedskoj i Austriji od 10. do 26. siječnja i bit će to prvo na kojem će nastupiti 24 reprezentacije. Gradovi domaćini bit će Trondheim (NOR), Malmö, Göteborg, Stockholm (SWE), Beč i Graz (AUT). Plasira li se Hrvatska na EURO igrat će u skupini C u Grazu. U slučaju prolaska, natjecanje će nastaviti Beču, dok će se finalni vikend održati u švedskoj metropoli, Stockholmu.
 
Raspored kvalifikacijskih susreta:
Skupina 2:
1. kolo, 24./25.10.2018.: Hrvatska – Švicarska
2. kolo, 27./28.10.2018.: Belgija – Hrvatska
3. kolo, 10./11.4.2019.: Srbija – Hrvatska
4. kolo, 13./14.4.2019.: Hrvatska – Srbija
5. kolo, 12./13.6.2019.: Švicarska – Hrvatska
6. kolo, 15./16.6.2019.:  Hrvatska – Belgija

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.