Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Červar okupio novi stožer i pomlađenu vrstu: Najvažnije su kvalifikacije za SP

radio@studiom.hr Foto i piše: Željka Švenda | U Zagrebu se okupila hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija. Pod vodstvom izbornika Line Červara i novog stručnog stožera odradili su i prvi trening, dok sutra u jutarnjim satima putuju u Švedsku gdje će do kraja tjedna odigrati dvije prijateljske utakmice s aktualnim europskim viceprvacima.

Travanjske pripreme poslužit će za ono najvažnije što našu nacionalnu vrstu čeka u lipnju, a to su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019., rekao je izbornik Lino Červar.

"To nam je u ovoj kalendarskoj godini najvažnije. Ovo je samo jedna stepenica uigravanja, uključivanja nekih igrača koji nisu bili u reprezentaciji jer imamo povrijeđenih igrača kao što je Domagoj Duvnjak koji neće ići s nama. Imamo i neke igrače koji do sada nisu bili na Europskom prvenstvu, a probat ćemo ih sada u Švedskoj. Radi se o tome da stvorimo jednu kompetitivnu reprezentaciju koja se može plasirati na Svjetsko prvenstvo i da tamo pokažemo nešto novo. Radit ćemo cijelu godinu na nekom promijenjenom sustavu igre koji odgovara ovoj strukturi igrača koje u ovom trenutku imam.", objasnio je izbornik. 
 

Hrvatsku ove godine čeka u istopadu početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. U međuvremenu nastupit će i na Mediteranskim igrama u Španjolskoj u lipnju, a za što je izbornik najavio i pozivanje mladih igača kako bi dodatno osvježio reprezentaciju. Podsjetimo da su novi u stručnom stožeru bivši reprezentativac Davor Dominiković i Mirko Bašić, koji je bio dio Červarovog stožera 2003. godine na SP-u u Portugalu.

"Ovo mi je prvi angažman u rukometu nakon jedno pet, šest godina, ali nisam siguran koliko je točno prošlo. Gledao sam i pratio sa strane pa nisam baš toliko out. Mislim da za Švedsku kao novi u stožeru idem samo snimiti stanje jer u tih par dana ne možemo ništa promijeniti. Pokušat ćemo vidjeti koji su kapaciteti vratara s obzirom na to da sam ja zadužen za vratare i eventualno se odlučiti za one koje ćemo htjeti za ono što je najvažnije, a to su kvalifikacije u šestom mjesecu.", rekao je Bašić na okupljanju.
 

Prijateljske utakmice sa Švedskom Hrvatska će igrati 5. travnja u Eskilstuni s početkom u 19:15 i dva dana kasnije u Nörrkoppingu u 16 sati. 

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.