Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Kristijan Srpak novi šef Savjeta za sigurnost prometa na cestama

Kristijan Srpak novi je predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije. Na konstituirajućoj Sjednici novog saziva Savjeta jednoglasno je usvojen dnevni red, a predstavljena su Izvješća o provedenim aktivnostima svih sudionika Savjeta u 2017. te planirani projekti u ovoj godini.
 
Od najznačajnijih istaknuti su semaforizacija raskrižja u Maloj Subotici čiji je završetak planiran do rujna te rekonstrukcija dva raskrižja u Čakovcu, odnosno prenamijena u rotore te nadvožnjak koji će biti saniran u fazama. Za to je osigurano 4 milijuna kuna. Prioritet je i riješavanje sigurnosne situacije željezničko – cestovnim prijelazima između naselja Mala Subotica – Belica i Nedelišće – Strahoninec za što je najavljen sastanak župana Matije Posavca s predstavnicima HŽ Infrastrukture i Agencije za sigurnost željezničkog prometa.
 
Na Sjednici je istaknuta važnost uključivanja učenika petih razreda u osposobljavanje vožnje biciklom te poticanje mladih u prijave za jedinice prometne mladeži grada Čakovca. Savjet će financirati dio županijskog natjecanja Sigurno  prometu.
 
Od Savjeta se nakon 20 godina članstva, od čega je 15 godina predsjedala Savjetom, oprostila dosadašnja predsjednica Alenka Hošnjak. Sjednici su nazočili predstavnici Županije, gradova Prelog i Čakovec, Županijske uprave za ceste te drugih dionika koji su  važan dio u segmentu sigurnosti zajednice.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.