Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO: Čakovečki HGSS dobio novu opremu za spašavanje života

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) – Stanica Čakovec odbila je na korištenje novu opremu. Iz županijskog proračuna financirana je nabavka specijalizirane zaštitne prsluke, kacige, daske za imobilizaciju, trake za spinalna nosila, stabilizator glave, ali i termovizijsku kameru koja će poslužiti za potrage za osobama izvan urbanih područja.
 
Podsjetimo da je čakovečki HGSS jedan je od 25 temeljnih ustrojstvenih jedinica HGSS-a, formiran 2014. godine. Ima 20 članova, a među njima su i međunarodni instruktori sa sposobnostima poput potraga u ruševinama i spašavanja na vodama. U tri i pol godine djelovanja učinjeno je puno, od edukacije članova do aktivnosti koje provode u smislu preventive u osnovnim školama, vrtićima i planinarskim društvima. Surađuju sa svim žurnim službama u Međimurju, a odazivaju se u pomoć i drugim stanicama diljem Hrvatske, ali i preko granice. Ključna je suradnja s loklanom jednicom, rekao je prilikom preuzimanja opreme pročelnik Stanice Čakovec Neven Putar.

HGSS Čakovec koristi prostorije u sklopu gradskih bazena Marija Ružić, a za što plaćaju najam zbog čega je pokrenuto i pitanje formiranja posebnog centra za sve službe civilne zaštite u Međimurju. Rad čakovečke stanice pohvalio je i pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić te dodao je da je zahvaljujući pripreljnosti stučnih službi Međimurje odlična lokacija za razvoj centra izvrsnosti potrage.

Donaciju je predao župan Matija Posavec, a primopredaji su uz članove HGSS-a, između ostalih, nazočili i načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec i pročelnik Ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec Ladislav Söke.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.