Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Projekt za učenike u učeničkim domovima za poticanje kulture mladih

Lokalna zajednica vrlo malo ulaže u kulturu, a prije svega u kulturu za mlade, rekla je  Sonja Tošić-Grlač, idejna začetnica projekta SUKUS i privremena pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije.
 
Srednjoškolci u kulturnim i umjetničkim sadržajima (SUKUS) projekt je namijenjen za 50 učenika srednjih škola, starosti od 15 do 25 godina, a koji su smješteni u dva učenička doma u Čakovcu i trebao bi ih potaknuti na kulturno-umjetničke aktivnosti.
 
Uz objašnjenja kako je došlo do same ideje programa, Tošić-Grlač istaknula je da se prema objavljenom natječaju radilo o mladima koji su u nepovoljnom položaju da bi konzumirali, sudjelovali i educirali se kroz kulturno umjetničke sadržaje.
 
– Učenici u našim učeničkim domovima mislim da su za neke stvari možda uskraćeni jer idu na nastavu, uče, budu u domu i mogu koristiti samo sadžaje koje im dom pruža. Povrh toga, mislim da lokalna zajednica vrlo malo ulaže u kulturu, a prije svega u kulturu za mlade. Kultura vam je uvijek, i u osobnom budžetu, a i ovim lokalnim i državnim na nekakvoj margini. Kultura isto tako može obogatiti čovjeka i učiniti ga sretnim članom društva, rekla je između ostalog idejna začetnica projekta na početnoj konferenciji.
 
Do veljače sljedeće godine učenici iz domova moći će se priključiti besplatnimaradionicama fotografije, plesa, kreativnog pisanja, DJ glazbe, sviranja i pjevanja. Projekt je vrijedan oko 700 tisuća kuna, financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a provode ga Međimurska županija i ogranak Matice hrvatske u Čakovcu. 

Voditeljica projekta je Morana Kiš. Osim radionica, za učenike će biti organizirani različiti studijski izleti, dok će za godinu dana projekt zaključiti zajedničkom točkom.

Uskoro više…
____________________
Više o svemu poslušajte i u informativnom programu Studija M.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.