Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Stožer civilne zaštite o stanju na prometnicama i aktivnostima kroz godinu

Stožer civilne zaštite Međimurske županije u čevrtak je na sjednici raspravljao o stanju na prometnicama te Planu rada u 2018. godini. 
 
Noć ranije snijeg je u pojedinim dijelovima Međimurja napadao više od 10 centimetara, na terenu je bilo 13 vozila zimskih službi, a utrošeno je više od 50 tona soli, izvijestio je načelnik Stožera Josip Grivec. Da su spremni dočekali snijeg nadovezala se ravnateljica Županijske uprave za ceste Ljerka Cividini te dodala da se promet na 450 kilometara županijskih cesta odvijao neprekinuto. Nije bilo ni većih prekida u opskrbi struje, rekao je direktor Elektre Čakovec Mladen Hren.
 
Analizu sustava civilne zaštite u 2017. i uz prijedlog Plana u ovoj godini iznio je Ladislav Söke, pročelnik ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec. Stanje je ocijenio zadovoljavajućim. Po pitanju oborina i vodostaja 2017. bila je povoljna, no zadesile su nas dvije elementarne nepogode, tuča i mraz. Bez obzira na stanje, operativne snage pripremale su se cijele godine, opremale novom opremom te održavale zajedničke vježbe u svrhu koordinacije svih službi. Što se opremanja tiče, uskoro će biti bogatije za čamac za spašavanje, najavio je ravnatelj Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec Kristijan Valkaj.
 
Od aktivnosti, Međimurska županija uključila se u projekt „SEE URBAN – Izgradnja akcijske mreže urbane otpornosti u Jugoistočnoj Europi“.  A podsjetimo da je u sklopu 4. sajma sigurnosti i prevencije održana vježba SIGURNOST 2017 na kojoj su sudjelovale sve oprativne snage s našeg područja.
 
U  2018. godine planiraju se nove aktivnosti kojima bi se podigla razina djelovanja u civilnoj zaštiti poput izrada Procjene rizika od velikih nesreća za Međimruje. Bit će nastavljeno opremanje specijalističkih postrojbi, kao i obuke pripadnika postrojbi županijskog te  gradskih i općinskih stožera civilne zaštite. I ove godine 1. ožujka bit će obilježen Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite, 1. ožujka.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.