Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

VIDEO Španjolska zaustavila moćnu Francusku

Piše/Foto: Željka Švenda | Španjolska je prvi finalist Europskog rukometnog prvenstva nakon što je u polufinalu pred polupraznim tribinama zagrebačke Arene zaustavila Francusku 27:23 (15:9).

Neizvjesnost je potrajala svega do 18. minute kad je rezultat bio 8:8, nakon čega je Španjolska serijom 7-1 osigurala sigurnu prednost, no, pokazat će se kasnije, i prelomila samu utakmicu. U nastavku svjetski prvaci dostizali su zaostatak, no za obranu Furije s vratarom Corrallesom na posljednjoj liniji nisu pronašli rješenje. Jedan od junaka utakmice bio je i veteran Arpad Štebik koji je dva puta s klupe ulazio i isto toliko put obranio sedmerce francuskih šutera.

{video, 17243, centar}

Ferran Sole sa sedam i Raul Enterrios sa šest golova predvodili su Španjolsku, dok je Cedric Sorhaindosa šest golova bio najefikasniji kod Francuske.

{video, 17245. centar}

Španjolskoj će ovo biti četvrti nastup u finalu europskih prvenstava, ali nikad nije ponijela naslov europskog prvak. Gubila je finala 1996., 1998. 2006. i 2016. godine. U nedjeljnom finalu igrat će protiv pobjednika drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju Danska i Švedska (20:30 sati. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.